maanantai 9. maaliskuuta 2015

Porkkana-kesäkurpitsa-pasta

Otetaan tämmönen ruoka-postaus väliin, kun en ole saanut Bali-tarinan jatko-osaa vielä valmiiksi. Tuliaisena reissulta tuli kyllä valtava innostus kokeilla taas kaikkea uutta keittiössä. Itselläni ainakin on harmillisesti tapana FAQiutua samoihin tuttuihin ruokiin, mutta nyt sai taas vähän uusia tuulia keittiöön. Viikonloppuna tuli kokeiltua porkkana-kesäkurpitsa-pastaa, joka oli tosi maukasta! Käytin pohjana pariakin reseptiä: Suu auki -blogin ohjetta sekä Novellen raakapasta-ohjetta. Ja Novellen ohjeen mukaisesti tästä saa helposti myös kevyt-version ilman pastaa.

Helppo ja nopea ruoka (niinkun taitaa olla nää kaikki blogista löytyvät reseptit - kertonee jotain mun kärsivällisyydestä :) ) - eniten aikaa menee esivalmisteluihin, eli porkkanan ja kesäkurpitsan suikaloimiseen. Sen jälkeen homma menee ihan hujauksessa!


AINEET (2:lle):
2 porkkanaa
noin porkkanan mitta kesäkurpitsaa
2 dl kermaa
2 valkosipulinkynttä
chiliä
suolaa
pippuria
pecorino-juustoa
pastaa


OHJE:
Suikaloi porkkanat (kuori ensin) ja kesäkurpitsa. Itse käytin tähän kuorimaveistä, jolla sai tosi ohuita suikaleita.


Keitä pasta samalla, kun valmistat kastikkeen. Kuullota porkkanoita hetki öljyssä pannulla. Kun porkkanat ovat hieman pehmenneet, lisää kesäkurpitsa ja pilkottu silputtu valkosipuli. Lisää vielä mausteet ja kerma ja anna vetäytyä hetki. Lisää keitetty pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita.


Ripottele juustoraastetta tarjoilulautasen pohjalle ja reunoille. Lisää pasta ja repottele vielä juustoa päälle. Tämä vinkki tuli Australian MasterCheffistä :) juustoa saa näin mukaan koko annokseen, eikä vain ensimmäisiin suupaloihin, kuten käy, jos sen ripottelee vain päälle. Toimiva vinkki, suosittelen!


KOMMENTIT:
Tosi hyvää pastaa! Ja värikästä, mikä on mukavaa näin kevättä odottaessa. En olis uskonu, että porkkanasta ja kesäkurpitsasta voi tulla näin hyvä kombo, mutta toimii oikeesti. Kokeile vaikka! :) Tätä tulee varmasti tehtyä uudestaankin!


Ja kevyemmän version saat, kun laitat vähemmän pastaa, tai voit jättää sen vaikka kokonaan pois. Tällöin porkkana- ja kesäkurpitsasuikaleita sitten vaan enemmän.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti