keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Äiti Teresan peitto

Kirjoittelin tammikuussa Neulontaterapiaa-postauksessa työpaikkamme käsityökerhosta, jossa virkkasimme ja neuloimme tilkkuja Äiti Teresan peittoon. Nyt meillä on pari peittoa jo valmiina ja kolmaskin kovaa vauhtia tulossa!

Valmiit peitot

Peitot lähtevät siis hyväntekeväisyyteen. Toimitamme ne SPR:lle, joka lähettää ne eteenpäin niitä tarvitseville kylmien maiden lapsille.

Peitto on hyvin helppo tehdä ja siihen voi käyttää kaikki kotoa löytyvät jämälangat. Ohjeita löytyy netistä useampaakin mallia, me käytimme Vaaka ry:n ohjetta. Ideana on siis virkata tai neuloa 20 kpl20 cm x 20 cm kokoisia tilkkuja ja rakentaa niistä peitto. Eri ohjeissa tilkkujen koot ja lukumäärät voi vaihdella.

Tilkkuja

Tilkkujen yhdistäminen onnistuu esim. virkkaamalla tai parsinneulalla ompelemalla. Tilkkuja kannattaa asetella kokoamisvaiheessa niin, että neulomissuunnat vaihetelevat, jolloin peitosta tulee ryhdikkäämpi.

Koottu peitto

Jos peiton tekeminen itsekseen tuntuu liian massiiviselta, niin kaveri- tai työporukalla se valmistuu sutjakasti. Tästä kaikille mukavaa yhteistä tekemistä, josta saa hyvän mielen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti