Puuron voi tehdä illalla jääkaappiin tekeytymään ja aamulla se on valmista syötäväksi. Tosi helppoa ja nopeaa ja mäkin ehdin nykyisin syömään ihan kunnon aamupalan myös arkisin.
Mustaherukka tuorepuuroa tekeillä |
Tuorepuuron ainekset löytyy varmasti kaikilta kotoa. Mä vähän innostuin ja shoppailin ihan tätä varten lisää hiutaleita :) Noi Kaura-riisi-hiutaleet ei vaan oikein toimi, riisit ei pehmene tarpeeksi ja niitä on sit vähän inhottava syödä.
Hiutalevalikoimaa |
Puuroon tarvitset hiutaleitten lisäksi:
- "massaa", eli esim. jogurttia, rahkaa, raejuustoa
- makuainetta, eli esim. mehua, mehukeittoa, maitoa
Lisäksi voit laittaa mukaan marjoja suoraan pakastimesta (ne ehtii hyvin sulaa yön aikana), hedelmiä, hunajaa, pähkinöitä tms. Tässä on varmaan vain mielikuvitus rajana. Kokeilemalla löytyy omaan makuun sopivat kombinaatiot!
Tässä muutama mun suosikki (annokset on yhdelle):
MARJA-TUOREPUURO
1 dl kaurahiutaleita (tai muita hiutaleita)
1 dl maustamatonta jogurttia
1 dl mehukeittoa (esim. karviais-boysenmarja)
marjoja (esim. mustia viinimarjoja, voi laittaa suoraan pakkasesta)
(sokeria)
APPELSIINI-TUOREPUURO
1 dl kaurahiutaleita
1 dl Turkkilaista jogurttia
1 dl appelsiinimehua
(sokeria)
Eihän tämä mitään kaunista ole, mutta makuhan on pääasia :) |
OMENA-TUOREPUURO
1 dl kaurahiutaleita
1 dl maustamatonta jogurttia
1 omena raastettuna
(sokeria)
Omena-tuorepuuroa |
Ja internetistä löytyy paaaljon lisää ohjeita. Ei kun kokeilemaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti