perjantai 17. lokakuuta 2014

Aarteenetsintää

Vietimme viime viikonloppuna mökillä synttäreitä. Halusin järjestää tänä vuonna jotain mukavaa yhdessä tekemistä ja koska olen jotenkin hullaantunut aarteenetsintään, niin lauantain teemaksi muodostui ulkoilu ja mukava yhdessäolo aarteenetsinnän merkeissä. Etsijöinä oli neljä aikuista ja kaksi lasta ja kaikilla tuntui olevan hauskaa! Ainakin mulla oli :)


Edellisenä viikonloppuna kävin mökillä tekemässä pieniä esivalmisteluja ja etsimässä sopivia kätköjen paikkoja. Osa tehtävistä sijoittui pihalle ja osa taas metsään. Esimerkiksi tällainen kaatunut puu löytyi sopivaksi maamerkiksi, jonka näki jo kaukaa.



Etsijät saivat ratkaista erilaisia tehtäviä matkan varrella. Tehtävän ratkaisu vei aina seuraavaalle vihjeelle, jonka ratkaistuaan pääsi jälleen eteenpäin. Tässä esimerkki aikuisten aivojumppaosuudesta. Keksitkö sinä, missä seuraava vihje sijaitsee? :)



Lasten tehtävänä taas oli mm. luontobingo, jossa tuli etsiä metsästä tai pihalta kuvassa näkyvä kasvi tai muu luontokappale. Jokaisesta löydöstä sai bingo-ruudukkoon tarran. Etsijät olivat niin innostuneita tehtävästä, että koko ruudukko oli lopulta tarroitettu!


Lapsilla ja aikuisilla oli siis omat tehtävänsä, mutta jokaisesta löydetystä kätköstä tai ratkaistusta tehtävästä sai palapelin palan, jotka lopuksi yhdistettiin ja koottu palapeli kertoi aarteen sijainnin. Kaikkien panosta siis tarvittiin tasapuolisesti aarteen löytämiseksi.



Aarre sisälsi jokaiselle jotakin pientä: vaahtokarkkeja, popcornia, raaputusarpoja sekä sorminukkeja. Itse aarteella ei loppujen lopuksi ollut niin merkitystä - suurimmat elämykset tuli tehtävien ratkaisuista ja vihjeiden löytämisestä.


Aarteenetsinnän lisäksi pelasimme polttopalloa ja muita pallopelejä pihalla. Omat lapsuudenaikaiset leikit ja pelit toimivat loistavasti edelleenkin!


Aarteen löytämisen jälkeen paistoimme myös makkaraa ja vaahtokarkkeja nuotiolla. Vitsit, kuinka mukavaa voikaan olla vaan istua ja jutella yhdessä nuotion ympärillä!


Vähän erilaiset synttärijuhlat tuli siis juhlittua, mutta oikein mukavat sellaiset. Jos joku kaipailee aarteenetsintärasteja ja -ratoja kokonaisuudessaan, niin mielelläni jaan niitä eteenpäin!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti