torstai 15. lokakuuta 2015

Aineeton joululahjaidea

Partiolaisten joulukalentereita alettiin myymään tänään ja jouluihmisenä ehdin semmosen jo saman tien hankkia :) Innostuin tässä sitten samalla herättelemään blogia Ruususen unesta ja kirjoittelemaan vuoden ensimmäisen jouluun liittyvän postauksenkin.

Partiolaisten adventtikalenteri

Täällä joululahjapaja pyörähti eilen käyntiin ja lahjaideoiden googlettelua olen harrastanut jo jonkin aikaa. Ajattelin, että  nyt voisi olla hyvä aika julkaista joululahjaidea, jonka toteutin viime jouluna omalle ikääntyneelle sukulaiselleni. Joululahjasta käynnistyi projekti, joka kestää koko vuoden ja sen myötä annan aikaani ihmiselle, jonka elämä on jo ajoittain kovin yksinäistä.

Kirjoitin joulukuussa 12 kirjettä - yhden jokaista vuoden 2015 kuukautta kohti. Suljin kirjeet kuoriin ja kuoret pakkasin jouluiseen laatikkoon. Kerroin lahjan saajalle, että hän saa avata kirjeen aina kuoreen merkittynä kuukautena.

Kirjeet

Kirjeet sisältää leppoista kuhunkin kuukauteen liittyvää tarinaa, kuukauteen liittyvän runon (joita löytyi helposti googlettelemalla) sekä pieniä tehtäviä sekä minulle että lahjan saajalle. Tehtävät ovat voineet olla hyvinkin pieniä asioita, kuten tammikuussa uuden vuoden lupauksen tekeminen tai keväällä kevään merkkien seuraamista. Tai sitten jotain vähän isompia, kuten kesällä lupasin leipoa mustikkapiirakan ja viedä sitä lahjan saajalle maisteltavaksi. Idea koko lahjassa kuitenkin on, että sukulaisellani on jotain mitä odottaa sekä se, että pidämme nyt tiiviimmin kuukausittain yhteyttä. Tehtäviin on liittynyt myös kuulumisten vaihtoa puhelimitse, kortin ja valokuvien lähettämistä sekä kyläilyä lahjan saajan luona.

Kirjeet paketissa

Projekti on mennyt tähän asti mukavasti ja sukulaiseni on tuntunut olevan aidosti innoissaan kirjeistä. Hän on kertonut odottavansa kuukauden ensimmäisiä päiviä, jolloin hän saa avata aina uuden kirjekuoren ja lukea sen kuukauden mietteet ja tehtävät.

Tästä lahjasta on iloa koko vuodeksi! Toki se vaatii antajalta organisointia vielä kirjeiden kirjoittamisen jälkeenkin, mutta voin kertoa, että projekti on ollut minullekin antoisa ja iloinen asia. Suosittelen lämpimästi!

Tätä lahjaa on vielä jäljellä pari kuukautta ja sitten pitäisi keksiä jotain uutta. Ideoita otetaan mielellään vastaan! Millaisen aineettoman lahjan sinä olet antanut?

2 kommenttia:

  1. Hauska lahjaidea tuo kirjeyllätys! Sitä vois soveltaa omiin tarpeisiin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit! Ja hyödynnä ihmeessä - tätä voi myös vähän modifioida saajalle sopivaksi, jos ei just tämmösenä toimi. Esim. toi kirjeiden kirjottaminen vuodeksi eteenpäin on vähän haastavaa :) Niitä voisi myös lähetellä vuoden mittaankin aina yhden per kuukausi.

      Poista