sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Äitienpäiväkortti mummoille

Tänä vuonna olikin vähän erilainen äitienpäivä, kun ensimmäistä kertaa pääsin viettämään sitä myös itse (siitä myöhemmin lisää). Äideille ja mummolle päätin perinteiseen tapaan askarrella kortit, mutta halusin saada pojan kädenjäljen nyt jotenkin niihin mukaan. Näin pieni ei osaa vielä itse piirtää tai tehdä mitään muutakaan näkyvää, mutta pienen googlettelun jälkeen löysin mainion idean, joka päätyi toteutukseen: kortti, jossa on konkreettisesti kädenjälki mukana!

Valmiit kortit

Tarvitset:
  • vauvan käden muotoisen palan vihreää pahvia
  • värikkäitä pahveja, joista leikataan kukkia sekä kukkaruukku
  • kortti-pahvin, jolle liimaat kuviot
  • liimaa
  • sakset
  • kynän käden piirtämiseen

Ohje:
  1. Piirrä vauvan käsi vihreälle pahville ja leikkaa kuvio irti. Kannattaa mahdollisesti piirtää käden kuva ensin paperille, kun se ei välttämättä onnistu ensimmäisellä tai toisellakaan kerralla :) riippuu toki lapsen yhteistyökyvykkyydestä ja -halukkuudesta :) Meillä piirrettiin ensin paperille ja sitten paperin avulla pahville.
  2. Leikkaa värikkäistä pahveista haluamasilaisia kukkia. Minulla oli varastossa kukkakuviosia pahveja, joten leikkasin niistä valmiita kukkia.
  3. Leikkaa kukkaruukku, joka muodostuu kahdesta osasta: puolisunnikkaan muotoisesta ruukusta ja pitkästä suorakulmiosta josta tulee ruukun reuna.
  4. Liimaa kuviot korttiin: ensin käden kuva kukkien varsiksi, kukat sormenpäihin ja lopuksi ruukku.


Helppoa, yksinkertaista ja nopeaa - mutta silti aika hellyyttävää, kun pienen käsi on päässyt korttiin mukaan. Pojan mummot tunnistivat käden kortista samantien :) 

Koristellahan korttia voi sitten enemmänkin esim. lisäämällä varsiin lehtiä tai kukkaruukkuun jotain kuvioita tms. Omassa väsymystilassa tällainen versio oli tänä vuonna oikein riittävä :)

Kortin voi tehdä myös sormiväreillä (tai muilla vastaavilla). Kämmeneen ja sormiin vihreää väriä ja kukat muilla väreillä sormenjälkinä. Kukkaruukku sitten samaan tapaan paperista tai pahvista leikkaamalla. Hauska idea tämäkin, mutta vähän isomman lapsen kanssa.

Sormiväreillä toteutettu kortti.
Kuvan lähde: How wee learn
http://www.howweelearn.com/homemade-birthday-cards-kids-create/


Hyvää äitienpäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti