maanantai 9. toukokuuta 2016

Ei niin ihmeellinen ihmepiirakka

Siinä se nyt on, viime syksynä netissä kulovalkean lailla levinnyt ihmepiirakka. Yksinkertaisuudessaan siis suklaata voitaikinan sisällä. Päätin kokeilla tehdä tätä vapuksi, mutta se ihme jäi kyllä meidän kohdalla kokematta.

"Ihme"piirakka


Piirakkaan ei tosiaan tarvita muuta kuin voitaikinaa (tai lehtitaikinaa) ja suklaata sekä kanamuna voiteluun. Voitaikinan ja suklaan yhdistelmä kuulosti sen verran tuhdilta, että kokeilin piirakkaa vähän pienemmässä mittakaavassa kahdeksalla suklaanpalalla (alkuperäisessä ohjeessa piirakka tehdään kokonaisesta suklaalevystä).

Kaulitsin voitaikinalevyä vähän leveämmäksi ja pidemmäksi niin, että siihen mahtui kahdeksan suklaapalaa keskelle riviksi. Reunoille pitää jäädä hieman ylimääräistä taikinaa, sillä ne leikataan suikaleiksi ja "letitetään" suklaapalojen päälle. Suklaan lisäksi täytteeksi voi lisätä esim. pähkinää ja laitoinkin toiseen versioon vähän murskattuja cashew-pähkinöitä mukaan. Suklaankaan ei tarvitse olla perus-suklaata, vaan kannattaa kokeilla eri makuja. Meillä oli käytössä pähkinäsuklaa.

Kun piirakka on letitetty umpeen, voitele se kananmunalla ja laita uuniin. Anna paistua 15 minuuttia 225 asteisessa uunissa ja homma on valmis.

"Letitä" taikina suklaan päälle

Piirakka on todella tuhtia ja sitä ei pysty isoa palaa kerralla syömään. Minulle jäi mysteeriksi, miksi tämä on ollut niin suuri some-hitti. Mielestäni tämä ei ollut mikään kummoinen makuelämys, eikä tätä kyllä tartte toista kertaa tehdä.

Onneksi tein voitaikinasta viime vuoden tapaan myös cronutteja. Paljon paljon parempia kuin joku ihmepiirakka! Näitä voin lämmöllä suositella! (Ohje löytyy viime vuoden vappu-postauksesta TÄÄLTÄ.)

Cronutit maistui!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa aika... njoo. En ehkä ihan heti mene kokeilemaan, mutta onhan tossa ideaa muunlaisille muunnoksille. Nuo cronutit kyllä näyttää varsin syötäville!

    VastaaPoista
  2. No tässä ei oo kyllä mitään kokeilemisen arvoista. Oli melkonen pettymys. Mutta cronutit - ne on hyviä! Tulee helposti ja nopeesti!

    VastaaPoista