torstai 8. joulukuuta 2016

Koko vuoden joululahja

Nyt on taas se aika vuodesta, kun pää sauhuten yritetään keksiä joululahjoja - tai ainakin täällä on savu noussut jo jonkin aikaa. Jotenkin pätkissä nukutut yöt kyllä selkeästi vaikuttaa siihen, että älynväläykset on nykyisin hyvin harvassa - ja niin myös lahjojen kohdalla.

Jos jollain muulla on vastaava tilanne, niin jaan tässä viime joulun lahjavinkkini, joka ehtii hyvin täksi jouluksikin!

Viime vuonna vinkkasin ikääntyneelle sukulaiselleni toteuttamastani aineettomasta joululahjaideasta (klik klik) kirjeiden muodossa. Tänä vuonnakin olen toteuttanut joululahjaa vähän samaan tapaan koko vuoden ajan. Annoin nimittäin viime jouluna samaiselle sukulaiselleni joululahjaksi tyhjän taskullisen valokuva-albumin sekä kirjeen, jossa kerroin, että lähettäisin hänelle joka kuukausi valokuvia vauvastamme. Tiesin, että sukulaiseni ei jaksaisi tulla meillä käymään ja katsomaan vauvaa, eikä mekään nyt joka kuukausi ajella hänen luokseen. Hän oli kuitenkin todella innostunut uudesta tulokkaasta ja tiesin, että hän haluaisi nähdä vauvaa mahdollisimman paljon. Vauvavuosi menee tosi nopeaan ja vauvat kasvaa ihan mieletöntä vauhtia - halusin, että hän pystyisi seuraamaan vauvamme kasvua ja kehitystä, edes valokuvien kautta.

Olenkin tänä vuonna lähettänyt tai vienyt hänelle joka kuukausi tuoreita kuvia pojastamme - ja jouluksi annettu albumi alkaakin olla jo lähes täynnä. Lahja on ollut tosi tykätty! Ja sukulaiseni luona käydessä on hauska itsekin katsella albumista kuvia ja huomata, kuinka pieni poikamme onkaan melkein vuosi sitten ollut. Nyt harmittaa, kun ei tullut tehtyä itselleen samanlaista albumia. Kuvia olen kyllä teettänyt aina enemmänkin, mutta albumiin niitä ei ole tullut laitettua :( Suosittelen siis hommaamaan albumin myös itselleen - se täyttyy siinä samalla vaivalla!

Ja toki tämän voi toteuttaa myös digitaalisesti, lähettämällä kuvia esim. sähköpostitse. Itse vaan tykkään katella valokuvia mieluumin ihan perinteisesti albumista, niin siksi toteutin lahjan paperisilla kuvilla.

Tämä on ihana lahjaidea myös esim. isovanhemmille! Vaikka isovanhemmat näkisivätkin vauvaa usein, niin valokuvillekin tuntuu olevan kysyntää ihan niin paljon, kun niitä heille toimittaa :)


Tunnelmallista joulunodotusta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti