Avokadopasta
Kyllä, tämä on juuri se ruoka, mitä ajattelet. Nyt jo kai eronneiden Gullitseneitten kosinta-pasta, joka oli ihan super-suosittua jokin aika sitten. Resepti löytyy netistä useammaltakin palstalta, itse käytin Makuja-sivuston ohjetta.Tosi helppo ja nopea ruoka ja myös tooosi hyvää. Ainekset on vaan sen verran erikoiset, että ei ihan normi-päivänä meidän kaapista kaikkea löydy. Eikä löytynyt nytkään, vaikka ihan tätä varten kävin kaupassa - voi olla että olin sokea tai sitten juustohyllyllä ei vaan ollut parmesan-juustoa. Vaikka ruoka ei ole lihaa nähnytkään, niin maistui se myös perheen mies-puoliselle jäsenelle.
AINEET:
1 valkosipulinkynsi
½ chiliä
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
basilikaa
1 dl raastettua pecorino-juustoa
1 dl raastettua parmesan-juustoa
400-500 g spagettia
OHJE:
HUOM! Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoiluastiaan/kulhoon.
Hienonna valkosipulinkynsi pieneksi. Lisää chili ja limetin mehu. Halkaise avokadot ja poista kivet. Palastele avokadot kuorissaan ja kaiverra sisus peukalon tai lusikan avulla kulhoon. Hienonna noin kourallinen basilikaa ja lisää muiden aineidein joukkoon. Lisää myös mausteet ja loraus öljyä. Raasta juustot ja lisää nekin kulhoon. Sekoita. Maista, että seoksessa on tarpeeksi suolaa, muuten ruuasta tulee mautonta.
Keitä pasta al denteksi. Keitinvedessä tulee olla reilusti suolaa. Ota noin desi keitinvettä talteen ja siivilöi pasta.
Sekoita pasta ja talteen ottamasi vesi kastikkeen joukkoon ja pyörittele sekaisin. Rouhi päälle mustapippuria ja ripottele parmesaania. Tajoa saman tien.
Yllättäen taas vähän sovelsin reseptiä: chili oli kuivattua ja parmesan-juuston sijaan käytin jotain pasta-juustoa. Pastaa keitin ihan mutu-tuntumalla kattilallisen, mutta suht sopivasti sitä silti tuli kastikkeeseen nähden. Suolaa laitoin vähän varovasti, mutta onneksi sitä on helppo lisätä syödessä. Hyvää tuli ja ruoka maistui!
Marianne-juustokakku
Jälkkäriksi päätin kokeille netistä löytäämäni Marianne-juustokakkua, joka osoittautuikin ihan taivaallisen hyväksi! Resepti löytyy Fazerin sivuilta.AINEET:
Pohja:
174 g Marianne keksejä
35 g sulatettua voita
Täyte:
4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl maustamatonta maitorahjaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
1 pss Marianne Crush -rouhetta (150 g)
Koristeluun:
esim. suklaata
OHJE
Murskaa keksit jauheeksi monitoimikoneessa tai blenderissä. Sekoita joukkkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle (ohje halkaisijaltaan 23 cm vuoalle).
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen veteen noin kymmeneksi minuutiksi. Sekoita juusto, rahka ja vaniljasokeri. Kuumenna ½ dl kermaa ja pehmenneet liivatteet siihen (purista ylimääräinen vesi ensin liivatteista pois). Kaada kerma-liivate-seos ohuena nauhana juustoseokseen. Vaahdota loppu kerma ja sekoita se sekä Marianne Crush -rouhe juustoseokseen. Sekoita hyvin ja kaada täyte keksipohjan päälle.
Anna kakun hyytyä jääkapissa 4-6 tuntia. Koristele pinta esim. raastetulla suklaalla, nompparelleillä, keksin muruilla tms.
Koska meitä oli vain kaksi syöjää, niin tein tästä puolikkaan annoksen. En myöskään käyttänyt irtopohjavuokaa, vaan tein kakun suoraan kahteen tarjoiluastiaan. Toimi ihan loistavasti näin! Aika isot annoksethan tuosta tuli, mutta kyllä ne illan aikana tuli syödyksi - niin oli herkkua! Kakku on ihanan raikas ja minttuinen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti