sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Viikonlopun luksusta - kotitekoista aamiaista

Arkisin ei meidän perheessä ehditä syömään aamupalaa yhdessä, mutta viikonloppuisin nautitaankin aamiaista sitten pitkän kaavan mukaan. Tänä viikonloppuna päätin tehdä kotitekoisen aamiaisen: juustoteeleipää ja smoothieta.

Juustoteeleivän ohje on Kariston kustantamasta Keittokirjasta, jonka olen saanut vuonna 2000 ja joka on kulkenut siitä lähtien mukanani.

Juustoteeleipä

Aineet:
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1,5 dl juustoraastetta
50 g sulatettua voita
2,5 dl maitoa

Ohje:
Sekoita kuivat aineet ja juustoraaste keskenään. Lisää maito ja jäähtynyt, sulatettu voi.
Muotoile pellille, leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin kaksi pyöreää matalaa leipää. Pistele haarukalla leipiin reikiä ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.


Leivät kohoaa uunissa hiukan ja muuttuvat kullaruskeiksi.


Helppo ja nopea ohje, jonka aineksia voi varioida sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Tänään leivät syntyi kombinaatiolla: 1,5 dl kauraleseitä, 1 dl vehnäjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja. Juustoraaste ei ole välttämätöntä, mutta se tekee leivistä mehevämpiä. Toimii kuitenkin ilmankin.



 

 

Smoothie

Aineet:
Maustamatonta jogurttia
Puolukoita
Vaniliinisokeria ja/tai sokeria



Ohje:
Sekoita tehosekoittimessa tai blenderissä jogurtti ja jäiset puolukat sekaisin. Lisää vaniliinisokeria ja/tai sokeria maun mukaan. Nauti! Myös muut marjat sopii loistavasti!





Tältä valmis aamiainen sitten näytti. Lisäksi vielä kahvia ja teetä ja hyvää oli!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti