tiistai 21. huhtikuuta 2015

Kokeilussa curling!

Oltiin jo joku aika sitten työporukalla kokeilemassa curlingia ja nyt siitä vähän tunnelmia. Tiivistettynä: OLI SAIRAAN KIVAA! :)

Kivet valmiina peliin

Kuvia ei kaikessa tohinassa hirveesti ehtiny ottamaan, pahoittelut siitä. Mennään nyt siis enemmän  tekstin voimalla.

Työporukalla siis oltiin Vierumäellä, mistä meille oli varattu tunnin curling-vuoro ohjaajan opastuksella. Ensimmäisenä jäälle mentyämme saimme varusteet: kypärän, harjan ja toiseen kenkään liukupohjan, mikä helpottaa jäällä liukumista esim. kiviä harjatessa. Liukuminen tuntuu aluksi vähän hankalalta ja olo on kuin bambilla jäällä, mutta pelin tiimellyksessä sekin kyllä lähtee sujumaan! Mitään erityisiä curling-kenkiä ei ole, vaan pelatessa käytetään omia kenkiä. Suosittelen laittamaan tasaiset, matalapohjaiset kengät, jotta jäällä liukuminen olisi mahdollisimman helppoa - korkkareilla saa lisättyä itselleen vaikeuskerrointa :)

Opastus meneillään

Varusteet puettuamme ohjaajamme Lari kertoi meille lyhyesti curlingin säännöt ja sen jälkeen pääsimmekin jo itse asiaan: harjoittelemaan kivien "heittämistä" (tai siis kiviähän ei heitetä, vaan niitä liu'utetaan), mikä osoittautui yllättävän vaikeaksi! Kivet on painavia ja heitoissa pitää oikeasti käyttää voimaa. Mä olin polvillaan tai pyllyllään joka ikisen heiton jälkeen :) Mutta tyylillä ei ole väliä, tärkeintä on että kivi lähtee liikkeelle ja liukuu toivottavasti pesään asti.

Peli käynnissä, pisteitä tulossa

Muutamien harjoitteluheittojen jälkeen pääsimme pelaamaan. Joukkueet rakentui luonnollisesti asetelmaan miehet vastaan naiset ;) Yllätyksekseni saatiin ihan oikeasti peli aikaiseksi! Kaikki kivet ei todellakaan liukuneet edes pelialueelle asti tai ne meni vauhdilla yli, mutta saatiin kiviä myös pesään ja ihan pisteitäkin joukkueille. Ja harjaamaan päästiin myös - ja se oikeesti vaikuttaa kivien liukumiseen!

Jotta peli ei olisi liian helppo, niin jää tuo siihen oman ulottuvuutensa. Peliä aloitettaessa jää on karheaa ja kiveä täytyy heittää aika kovaa, jotta se liukuisi tarpeeksi pitkälle. Pelin kuluessa jää liukastuu ja heittoon käytettyä voimaa pitää vähentää tai kivet liukuu iloisesti takaseinään asti. Ei oo heleppoa :)

Peli päättyi lopulta 2-2: näin tiukkaan tilanteeseen, jossa miesten joukkueen kivi on aavistuksen lähempänä ja he tasoittivat pelin.

Lila kivi aavistuksen lähempänä

Oli tosi hauskaa ja tunti meni vauhdilla. Vaikka oltiin jäähallissa, niin hiki pelin tiimellyksessä tuli. Osa meidän porukasta oli lopulta ihan T-paidassa :) Pukeutumisessa toimivin ratkaisu on varmaan kerrospukeutuminen - on lämmin, mutta tarvittaessa voi ulompia kerroksia vähentää.

Mä tykästyin lajiin ihan kympillä ja lähen millon vaan uudestaan! (Eli ilmottakaa, jos ootte menossa, mä tuun kans!) Suosittelen lämpimästä kokeilemaan, jos tulee tilaisuus tai mahdollisuus. Sopii tosi hyvin esim. työporukoille!

Tässä loppuun vielä tyylinäytettä olympia-tasolta. Meidän peli ei välttämättä näyttäny ihan näin helpolta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti