perjantai 10. huhtikuuta 2015

Rahkaletut

Lettukokeilut jatkuu! :)

Alkuvuodesta kokeilin banaanilettuja, joista kirjottelin Terveyslettuja-postauksessa. Nyt on vuorossa myös toinen terveellisten lettujen resepti, nimittäin rahkaletut. Ohje löytyi keittiöön jemmaamastani Hyvä terveys -lehdestä 3/2014. Pientä tuunaustahan sille piti taas tehdä, että sai omannäköistä aikaan :) Tässä siis rahkaletut by Arja, olkaapa hyvät!

Rahkalätty :)

RAHKALETUT
Aineet:
2 kananmunaa
125g (puoli rasiaa) maitorahkaa
2 rkl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
jäisiä mustikoita

Paistamiseen voita, margariinia tai öljyä

Ohje:
Vatkaa kananmunien rakenne kulhossa rikki. Sekoita joukkoon rahka, jauhot ja suola. Lisää lopuksi mustikat. Paista kuumalla pannulla molemmin puolin. Jos sinulla on lettupannu (se, missä on niitä pieniä koloja), niin kannattaa käyttää sitä. Tai jos paistat tavallisella pannulla, niin tee letuista pieniä (kananmunan kokoisia), sillä kääntäminen ei ole ihan helppoa (letut hajoaa helposti).

Paista pieniä lettuja

Kommentit:
Toimii aamupalana, välipalana tai iltapalana. Ei nää normi-letuilta maistu, mutta on silti hyviä ja huomattavasti terveellisempi vaihtoehto. Mustikoiden lisääminen suoraan taikinaan oli musta hyvä lisäys - näiden kanssa ei tarvitse mitään lisukkeita, vaan voi syödä ihan semmoisenaan. Ja mustikoita (tai muita marjoja)  voi lisätä ihan peruslettutaikinaankin! Taikinasta tulee aika pieni, eli kannattaa tehdä suoraan tupla-annos.

J:n mielestä nää oli parempia kuin aiemmin kokeillut banaaniletut - mä kallistun ehkä enemmän banaanilettujen puoleen.

Kohta pääsee jo pihalle avaamaan lettukautta - sitä ennen tulossa vielä ainakin yksi letturesepti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti