maanantai 8. kesäkuuta 2015

Tikkarikukkakortti vol2

Nyt vähän haasteellisempi tikkarikukkakortti kuin AIEMMASSA POSTAUKSESSA. Ei tämäkään silti vaikea ole!

Tikkarikukkakortti

Tämäkin on alunperin ystävänpäiväkortti (idea momhomeguide.com-sivulta), mutta toimii hyvin myös kesäisenä terveyhdyksenä tai onnittelukorttina.

TARVITSET:
  • Kukkaan kahta eri väristä pahvia
  • Vihreää pahvia kukan lehtiin
  • Sakset
  • Palan teippiä
  • Tikkarin
Kukan "osat"



NÄIN KORTTI SYNTYY:
Leikkaa kolme sydämen muotoista palaa kukan terälehdiksi. Tee sydämien alareunoihin reiät, joista voit laittaa tikkarin läpi.

Joa haluat, voit leikata kukan keskiosaan pienemmät terälehdet. Tämä syntyy kätevästi, kun hahmottelet ensin ympyrän ja sitten leikkaat siitä paloja pois niin, että sinulle jää viisi terälehtinen ympyrä. Tee tähänkin keskelle reikä, josta tikkari tulee läpi. Keskiosan pienemmät lehdet antaa kukalle näköä, eli tämäkin kannattaa kyllä värkkäillä!

Leikkaa vihreästä pahvista kaksi tai useampia lehtiä. Tee lehtien päihin reiät.

Kokoa kukka tikkarin tikkuun: ensin viisi terälehtinen ympyrä, sitten kolme sydäntä ja lopuksi lehdet. Asettele ne haluamallasi tavalla. Voi myös vähän painella terälehtiä kuppimaisiksi, jolloin saat enemmän kukan näköä. Kun sekä terälehdet että lehdet on paikallaan, pyöräytä teipin pala tikkuun aivan lehtien alapuolelle niin, että teipin reuna tulee vähän alimpaan lehteenkin kiinni. Näin saat pysymään kukan ja lehdet paikoillaan.

Kirjoita tervehdys lehtiin

Onnittelut tai terveiset voit kirjoittaa lehtiin. Kirjoitus kannattaa tehdä ennen kukan kokoamista, mutta kokeile kuitenkin ensin kuinka paljon lehteä jää kukan alta näkyviin, jotta osaat kirjoittaa tekstin sopivaan kohtaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti