tiistai 26. toukokuuta 2015

Tikkarikukkakortti

Blogissa on ollu viime aikoina hirveen hiljasta johtuen siitä, että ollaan oltu kaikki illat pihalla rakentamassa terassia :) Pihasuunnitelmia-postauksesta voit lukea lisää, mitä kaikkea on tulossa.

Viikonlopuksi ehdin sentäs askarrella taas pari korttia ja tässä niistä nyt ensimmäinen - Kukka-tikkarikortti. Helppo, nopea ja kiva idea!

Valmis kortti

Idea löytyi jälleen googlettelemalla ja alkuperäinen ohje löytyy quietfish.com-sivustolta. Tämä oli ystävänpäiväkorttiohje, mutta muokkasin siitä tällaisen kesäisen version.


TARVITSET:
  • Kukkaan kahta eriväristä pahvia
  • Vihreää pahvia kukan lehtiin
  • Sakset
  • Palan teippiä
  • Tikkarin
  • Kukan kaavan, joka löytyy TÄÄLTÄ (pdf)
Kukan osat

NÄIN KORTTI SYNTYY:

Leikkaa kaksi erikokoista ja eriväristä kukkaa kaavan aavulla. Tee niiden keskellä reiät, joista voit laittaa tikkarin läpi. Kun kukat on paikallaan, voit painella ja muotoilla kukkien pahveja kevyesti tikkaria vasten, jolloin saa kukkaan vähän näköä.

Leikkaa vihreästä pahvista kaksi tai useampia lehtiä. Kyllä, tähän pystyt ilman kaavaa (koska mäkin pystyin, tosin ne näyttää kyllä vähän pupun korvilta :) ) Tee lehtien päihin reiät ja laita tikkarin tikku niistäkin läpi.

Asettele lehdet haluamallasi tavalla samalle puolelle kukkaa, eri puolille tai mikä tuntuu hyvältä. Kun lehdet on sopivissa kohdin, pyöräytä teipin pala tikkuun aivan lehtien alapuolelle niin, että teipin reuna tulee vähän alimpaan lehteenkin kiinni. Näin saat pysymään kukan ja lehdet paikoillaan.

Lopuksi voit kirjoittaa tervehdyksen tai onnittelut kukan lehtiin.

Onnittelut voit kirjoittaa kukan lehtiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti