perjantai 11. joulukuuta 2015

Hae mukaan Lahden MM-kisoihin 2017

Jos haluat mukaan Lahden MM-kisoihin helmikuussa 2017, niin nyt olisi aika tarttua toimeen. Voit alkaa reenaamaan hiihtoa, mäkihyppyä tai yhdistettyä ihan hullunaan ;) tai sitten voit hakea kisoihin mukaan vapaaehtoisena. Itse suosin jälkimmäistä vaihtoehtoa!

Kuvan lähde: www.lahti2017.fi

Kaikki vähänkin isommat tapahtumat tarvitsevat joukon vapaaehtoisia, jotta kaikki kisa- ja oheistapahtumat, ruokahuolto, järjestelyt, tulospalvelu yms saadaan toimimaan. Lahden kisoihinkin vapaahetoisia tarvitaan monelle eri sektorille (esim. IT, ruokailu, viestintä, turvallisuus, logistiikka ja ensiapu), joten kaikille halukkaille löytyy varmasti jokin sopiva tehtävä!

Kisat järjestetään 22.2.-5.3.2017 ja vapaaehtoisen tulee sitoutua työskentelemään vähintään viitenä päivänä. (Kannattaa huomioida, että osa vapaaehtoistehtävistä tapahtuu jo ennen kisoja tai vasta kisojen jälkeen) Myös vapaaehtoisille järjestettäviin koulutuksiin tulee osallistua.

Mitä vapaahtoinen sitten saa? Aiempien kokemuksieni valossa sanoisin ensimmäisenä, että aivan upean elämyksen olla mukana kisoissa ja nähdä niitä pintaa syvemmältä. Sekä lisäksi lämpimän aterian ja kahvit päivittäin, yleensä myös mahdollisuuden päästä vapaapäivinä seuraamaan kisoja ilmaiseksi, diplomin ja/tai työtodistuksen ja kiitostilaisuuden kisojen jälkeen. Yleensä kisoissa on myös yhtenäiset kisavaatteet, jotka voi lunastaa itselleen pientä korvausta vastaan. Ja jos olet tulossa kisoihin jostain kauempaa, niin useissa kisoissa vapaaehtoisille pyritään järjestämään myös edullista majoitusta läheltä kisapaikkaa.

EM-kisat 2012
Itse olen ollut kolmissa kisoissa vapaaehtoisena. Isoimpana tapahtumana Yleisurheilun EM-kisat Helsingissä 2012. Tämän lisäksi Kalevan Kisoissa Lahdessa 2012 sekä Sotilaiden painin MM-kisoissa 2010. Kaikissa kisoissa on ollut hyvä henki ja niistä on jäänyt ainutlaatuisia muistoja. TV:stä ja kisakatsomosta saa yhdenlaisen kuvan kisatapahtumista, mutta kisaorganisaatiossa mukana oleva saa huomattavasti laajemman näkökulman tapahtumiin. Toki päivät voi olla joskus pitkiä ja raskaitakin, mutta samalla pääsee mukaan monenlaisiin sattumuksiin, joita tapahtumissa aina tapahtuu, ja pääsee seuraamaan maailmantähtien tunnelmia myös kisatapahtumien ulkopuolella.

Jos haluat päästä mukaan hienoon kansanjuhlaan talvella 2017, niin hae ihmeessä mukaan vapaaehtoisten porukkaan! Lisätietoja vapaaehtoisten tehtävistä löytyy TÄSTÄ ja hakulomakkeelle pääset TÄSTÄ.

Lähde rohkeasti mukaan!

P.S. Ja jos et halua kisoihin töihin, niin liity ainakin Kannattajaklubiin. Liittyminen on ilmaista ja saat mm. etuosto-oikeuden kisalippuihin, kisatuotteita erikoishintaan, rahanarvoisia kumppanietuja sekä osallistut arvontoihin. Liittyminen onnistuu TÄÄLTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti