maanantai 23. helmikuuta 2015

Laskiaissunnuntai Lapakistossa

Laskiassunnuntaina oli ainakin eteläisessä Suomessa upea aurinkoinen sää, minkä innottamina päätettiin lähteä ulkoilemaan. Löydetiin viime kesänä Lapakiston ulkoilureitit ja suunnattiin nytkin sinne. Aina ei todellakaan tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, vaan voi nauttia upeista paikoista ihan kotikulmilla!


Lapakiston luonnonsuojelualue sijaitsee Nastolassa, Pitkäjärven ja Kalliojärven välissä. Ristikankaalta löytyy parkkipaikka autolle. Navigaattoriin kannattaa laittaa kohteeksi Sammalistontie, Nastola niin paikka löytyy helposti.

Lapakisto kartalla

Alueella on merkitty eripituisia polkuja, ja reittiopasteita löytyy mukavasti reitin varrelta - eksymään ei siis pääse.


Reittien varrella on laavuja ja nuotiopaikkoja, ja polttopuita on myös saatavilla.


Alue on kokonaisuudessaan 230 hehtaarin kokonein, eli polkuja kyllä riittää tallattavaksi :) Suota on alueella paljon, joten kesällä kannattaa varata jalkaan sellaiset kengät, jotka kestää vähän kosteutta.

 
Me reippailtiin alueella sunnuntaina vajaa kolme tuntia. Ja kunnon retkeilyynhän kuuluu eväät ja makkaran käristys nuotiolla!


Reitit oli ihan hyvässä kunnossa näin talvellakin, eli paikka sopii erinomaisesti retkeilykohteeksi ympäri vuoden. Kesällä maisemat ja luonto on parhaimmillaan, ainakin mun mielestä. Tässä muutama tunnelmakuva viime kesältä.

Näkymiä laavulta

Laavut ja nuotiopaikat on sijoitettu kauniisiin paikkoihin. Väsyneiden jalkojen lisäksi sielukin lepää näissä maisemissa.

Nuotipaikka kallion päällä - kelpaa paistaa makkaraa

Lapakisto on tosi hyvä päiväretkeilykohde - pakkaa eväät reppuun ja lähde nauttimaan Suomen luonnosta! 


Tässä linkki alueen karttaan reitistöineen.
Karttoja on myös tulostettuna parkkipaikan info-taulun vieressä.

Lisätietoja:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti