perjantai 27. helmikuuta 2015

Pätkis-kahvikakku

Kahvikakut ei oo mitenkään mun suosikkeja leipomusten osalta. Ne on jotenkin aika -80-90-lukua ja mä oon kyllästynyt siihen iänikuiseen tiikerikakkuun, joka on mun kohdalle ainakin osunut juhlien kahvipöydissä tosi monta kertaa. Eikä kakussa sinänsä mitään vikaa ole, se on vaan jo aika "kulunut".

Noh, Kinuskikissan sivuja selaillessani löytyi Keväinen minttusuklaakakku, joka houkutteli sen verran paljon, että se päätyi kokeiluun. Ja ihan toimiva kokeilu oli - tosi makea ja täyteläinenhän kakku on, mutta myös mukavan kostea. Itse tykkäsin ja tuntui tykkäävän työkaveritkin, jotka pääsivät nauttimaan tästä suklaapommista :)

AINEET:
225g voita
2,5 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
2 dl kermaa
1,5 ps Mini-Pätkiksiä


OHJE:
Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahdon joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen maidon kanssa.  
HUOM! Yleensä, ohjeiden vastaisesti, vaan laitan kuivat aineet suoraan taikinaan ja sekottelen joukkoon. Niin tein nytkin - virhe! Kannattaa siis noudattaa ohjetta. Lisää kuivia aineita vähitellen ja vuorottele maidon kanssa! Jos lisää kaikki jauhot kerralla, niin taikinasta tulee paksua ja raskasta, että sitä ei vaivaa enää millään.

Murskaa Pätkikset veitsellä tai monitoimikoneella rouheeksi ja lisää rouhe taikinaan.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Nyt kannattaa ottaa käyttöön isoin kakkuvuoka, minkä omistat. Taikinaa tulee tosi reilu satsi ja itselläni kakku tuli uunissa vuoasta yli.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteissa uunissa alatasolla noin tunti. Alkuperäisessä ohjeessa aikana on 50 minuuttia, mutta ainakin meidän uuni vaati noin 10 minuuttia extraa.

Kinuskissan ohjeessa kakkuun tehdään vielä koristeita, mutta itse tyydyin pelkkään kakkuun. Se kun piti kiikuttaa bussissa työpaikalle, niin pitäydyin hyvin simppelissä versiossa.

Maukasta kaakkua - suosittelen muitakin kahvikakkukammosta kärsiviä kokeilemaan tätä. Varoitus - tooosi suklainen, eli ei kevytkakkujen ystäville :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti