sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Come on join the joyride

Tai camoon Joorji Joorday kuten ala-asteikäisenä kappaletta lauloin :) Roxette on bändi ja veljen myötävaikutuksesta tutustuin aikoinani sen musiikkiin. Tuolloin 1980-luvun lopulla musiikki oli kaseteilla ja biisejä kopioitiin radiosta itselleen kuunneltavaksi :) Oi niitä aikoja!


Mikään suurempi Roxette-fani en ole, mutta niitten biisit on tarttuvia ja kun mun musiikkimaku on jotenkin jumahtanut tuonne kultaiselle -90-luvulle, niin bändi kuulostaa musta edelleen hyvältä. Kesällä huomasin bändin tulevan tänä syksynä Suomeen keikalle ja kun sain houkuteltua siskon mukaan, niin olihan se lähettävä.

Ajoissa paikalla - keikkaa odottelessa
Keikkan lähestyessä piti vähän lueskella bändistä lisää. Tässä muutamat faktat, jotka poimittu bändin kotisivuilta:
  • Roxette on perustettu vuonna 1986
  • Tunnetuimmat jäsenet Marie Fredriksson (laulu) ja Per Gessle (biisien teko)
  • Ponnahti suosioon 80-90-luvun taitteessa
  • Tunnetuimmat hitit: The Look, Listen to your heart, It must have been love ja Join the Joyride
  • 2002 Mariella todetaan aivosyöpä, josta hän kuitenkin selviää
  • Esiintyi Prisessa Victorian ja Danielin häissä 2010

Bändi keikkaili siis Hartwall-areenalla viime perjantaina 28.11. Keikka ei ollut loppuunmyyty, mutta tunnelma areenalla oli loistava! Kahden tunnin aikana bändi soitti kaikki sen hitit ja muutaman vähän vähemmän tunnetun kappaleen.

http://roxetteblog.com/2014/11/29/roxette-30th-anniversary-tour-helsinki-finland-november-28-14/


Mä olin aivan myyty! Saatiin loistavat paikat permannolta, noin neljännestä rivistä ja suoraan lavan edestä. Paikalta näki jokaisen Merien ja Perin eleen, katseen ja hymyn.

Marie on toipunut syövästä, mutta liikkuminen näyttää olevan hänelle vaikeaa. Marie seisoikin koko kaksituntisen keikan lavalla paikallaan. Lavalle ja lavalta pois hän käveli itse, mutta hänellä oli joku bändin jäsenistä tukena. Ääni Mariella on kuitenkin edelleen upea ja hän veti herkät balladit tunteella.


Muu bändi hyppi, pomppi ja loikki lavalla Marienkin edestä. Vaikka Perilläkin ikää on jo yli 50 v, niin se ei kyllä eilen näkynyt missään. Hymyssä suin mies veti keikan ihan täysillä ja hirveä vauhti päällä.


Ilta oli muuten aivan täydellinen, mutta keikan loppupuolella joku Veli Venäläinen tunki itsensä meidän kohdalle ja käyttäytymisellään ja riuhumisellaan vei  ympäriltään noin 1,5 metriä tilaa. Löi siinä riuhuessaan yhtä naista päähän jne. Järkkäriä yritettiin saada paikalle, mutta eipä järjestyksenvalvojia asia tuntunut kiinnostavan. Sääli, sillä monen keikka sai tästä negatiivisen sävyn.


Kiitos Roxette loistavasta keikasta! Mahtavaa biisien ilotulitusta! Bon Jovin olen nähnyt aiemmin livenä ja sillon tanssitiin stadikalla sateessa - se oli tosi upeeta. Tämä keikka menee vähintään samalle tasolle, ellei jopa vähän yli!


Kiitos myös R:lle seurasta! Mihkäs lähetään seuraavaks? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti