Teki mieli myös leipoa ja kokeilla jotain uutta, joten tällä kertaa kokeiluun päätyi suklaakeksit ja tonnikala-riisipiirakka. Suklaa-keksien ohje löytyi Nenäpäivän sivuilta ja suolainen piirakka on Kinuskikissan reseptejä. Alkuperäisiä ohjeita on vähän taas muuteltu, kun joskus saatan suurpiirteisenä ihmisenä pikkasen oikasta :)
SUKLAA-KEKSIT
Aineet:
150 g sulatettua voita
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
2 kananmunaa
100 g suklaata
Ohje:
Sekoita hyvin sulatettu voi ja sokeri. Alkuperäisen ohjeen mukaan nämä pitäisi vaahdottaa, mutta mä en saanu vaahtoa aikaseksi, vaikka kuinka vatkasin.
Lisää joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniliinisokeri. Sekoita hyvin.
Rouhi tai palastele suklaa. Lisää palasteltu suklaa ja kananmunat taikina. Sekoita.
Lusikoi taikinasta haluamasi kokoisia keksejä leivinpaperin päälle. Jätä keksien väliin tilaa, sillä ne laajenee paistettaessa. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.
Ohjeen mukaan tästä tulee 12-15 keksiä. Saa tehdä tooosi isoja keksejä, että noin vähän tulee. Mä sain varmaan tuplat. Ja huomio, paistoaika on siis viisitoista minuuttia, ei viisi minuuttia, niinkun mä ensin luin. Tuli ekoista vähän vaaleampia yksilöitä :)
Jälleen simppeli ja nopea resepti. Eniten koko touhussa menee aikaa paistamiseen. Näitä voi hyvin leipoa vaikka lastenkin kanssa ja maistuu varmasti kaikille. Peruskeksejä, ei mikään huima makuelämys. Mietin, että osan suklaata voisi korvata minttusuklaalla, niin saisi keksit vähän lisäpotkua. Ehkä laittaisin mukaan myös kaakaota, niin kekseistä tulisi täyteläisemmän suklaisia. Täytyy kokeilla!
Keksit vaati vielä jotain, joten lisäsin niihin suklaa-koristelua. Kotona sattui olemaan Marianne-karkkeja, joten laitoin muutaman karkin sauvasekoittimella hienoksi, sulatin suklaata ja tein näistä suklaaseoksen, jota pursottelin keksien päälle.
TONNIKALA-RIISI-PIIRAKKA
Aineet:
1 pkt (500 g) voitaikinaa
1 sipuli
100 g herneitä
3/4 dl keittämätöntä riisiä (n, 2dl keitettyä)
2 prk tonnikalapaloja öljyssä
200 g paprika-chilituorejuustoa
Mustapippuria
Suolaa
voiteluun 1 muna
Ohje:
Pilko sipuli ja kuullota sitä pannulla. Öljy paistamiseen kannattaa ottaa tonnikalapurkista. Keitä riisi (ja herneet). Jos käyttää pakasteherneitä, niinkun minä tein, niin riittää että ne sulattaa. Sekoita täytteen ainekset: herneet, riisi, tonnikalapalat ja tuorejuusto. Mausta maun mukaan; itse laitoin mustapippuria ja suolaa.
Kauli voitaikinalevy ohuemmaksi ja piirasvuokaa jonkin verran suuremmaksi. Leikkaa taikinasta piirasvuoan kokoinen pala (voit kääntää vuoan väärinpäin taikinan päälle ja käyttää sitä apuna oikean kokoisen palan saamiseksi). Laita taikina voideltuun vuokaan ja painele taikinaa n. 1cm verran reunoille. Levitä täyte taikinan päälle.
Leikkaa ylimääräisestä taikinasta kapeita suikaleita ja asettele ne piirakan päälle. Voitele taikinaosat lopuksi munalla.
Paista 200 asteeessa noin 30 minuuttia.
Hyvää piirakkaa tuli ja tuntui maistuvan pikkujoulukansallekin :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti