lauantai 2. toukokuuta 2015

Vapun pihatöitä

Vappu - kevään tulon, ylioppilaiden ja työväen juhla. Suomessa vappuun kuuluu ainakin ilmapallot, serpentiini, sima, munkit, nakit, perunasalaatti, skumppa, vapputori, kulkueet ja piknikit. Ja toki jokaisella on varmasti omia vappuperinteitä.


Meille ei mitään ihmeempiä vappuperinteitä ole muodostunut ja tänä vappuna tehtiin jotain ihan uutta, nimittäin terassia :) Pihasuunnitelmia-postauksessa kertoilin, mitä kaikkea ollaan suunniteltu pihallemme. Yksi haave oli isompi terassi ja se on nyt alotettu! Viisi lavaa laattoja tuli pihaan alkuviikosta ja ettei ne siinä koko kesää seisois, niin päätettiin alkaa hommiin saman tien.

Terassin laatat

Vappu vietettiin hyvin pitkälti siis pihalla ja kuorittiin nurmikkoa pois tulevan terassin alueelta.

Terassia tulossa

Oli meillä nyt toki jotain vappujuttujakin: ilmapalloja, serpentiiniä, grillausta, perunasalaattia, simaa  yms :)

Jälkkäri-grillailut

Ja sitten grillausvinkki: jos tykkäät grillata täytettyjä sieniä, mutta et välttämättä tykkää pekonista, niin sienet voi kääriä myös kesäkurpitsan sisään. Eli leikkaat juustohöylälle kesäkurpitsasta ohuen siivun ja käärit juuston siihen. Kannattaa kokeilla täytteeksi myös mozzarella.

Sienet saa käärittyä pekonin sijaan myös kesäkurpitsaan
  
Ja toinen vinkki: feta-vesimeloni-salaatti. Tätä maistoin viime viikonloppuna Tukholmassa (josta tulossa postaus ihan pian) ja oli tosi hyvää. Sitä piti nyt tietysti tehä myös kotona!

Feta-vesimeloni-salaattia

Mun uus suosikki, jota teen tänä kesänä kyllä grillailuitten yhteydessä ja muutenkin. Ja vielä kolmas vinkki, jos oikein haluaa hifistellä: melonin voi "paloitella" piparimuotilla. Meillä salaatissa oli siis neliapoloita ja sydämiä :) Jä tämmöset on aika kivoja johonkin kesäiseen juomaankin!

Melonista saa kivoja paloja piparimuotilla

Noh, pitihän mun päästä jotain leipomaankin :) Kokeilin ess:n ohjeella Cronutteja, eli donitsin ja croisantin yhdistelmää. Musta nää muistutti kyllä enemmän munkkeja kuin croisantteja ja on tosi helppoja tehä. Tarvitset lehti- tai voitaikinalevyjä, jotka kaulit vähän ohuemmaksi. Laitat kaksi kaulittua levyä päällekkäin ja otat juomalasilla ympyrän muotoisia paloja. Ympyröitten sisälle teet pienemmällä muotilla tai veitsellä reiän (että saat donitsin muotoisen palan). Voitelet sulatetulla voilla, laitat uuniin (250 astetta, 10-15min), voitelet voilla uudelleen ja sokeroit (tarkempi resepti löytyy tosta ess-linkistä). Ja sitten syömään! Ei tartte leikkiä sen rasvan kanssa, niinkun munkeissa. Ja hyviäkin nää oli. Sopis tosi hyvin esim. uuteen vuoteen, kun sillon usein on joululta voitaikinaa vielä pakkasessa. Ja toki muutenkin juhliin, piknikille tms, kun haluaa vähän jotain uutta.

Cronutit

Ja kokeiltin yhtä uutta lettu-ohjettakin, mutta siitä oma postauksensa myöhemmin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti