torstai 14. toukokuuta 2015

Pannacottia

Tänään kävi ystävä kylässä ja pääsin pitkästä aikaa leipomaan! Tällä kertaa päätin tehdä pannacottaa. Ihan jo senkin takia, että huomasin tässä joku aika sitten, että multa on jäänyt laittamatta meidän Itsenäisyyspäivän menun reseptit tänne, vaikka kovasti niin joulukuussa lupailin. Tiputellaan niitä nyt tänne pikkuhiljaa, kun reseptit pääsee uudelleen toteutukseen.

Eilen kokkailin siis valkosuklaa-mansikka pannacottaa. Tämä on vähän modifioitu versio itsenäisyyspäivän pannacotasta, joka oli mun makuun aika pliisu. Tällä kertaa siis mukana valkosulkaata, joka antaa pannacotalle täyteläisemmän maun ja nyt siitä tulikin tosi hyvää.

Resepti muokkautui yhdistelemällä Pullahiiren Itsenäisyyspäivän pannacottaa ja Helmenvalkoinen maailma blogin Valkosuklaa-mansikkapanacottaa.

ARJAN MANSIKKA-VALKOSUKLAAPANNACOTTA
(4 annosta)

Valkoinen kerros:
2 dl kermaa
2 dl kevytmaitoa
n. 75g valkosuklaata
1 vaniljatanko
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä

Punainen kerros:
noin pakasterasiallinen mansikoita
2 liivatelehteä


OHJE:
Laita  valkoisen kerroksen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja anna liota vähintään 5 min.
Mittaa kerma ja maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja irrota siemenet veitsen kärjellä. Lisää myös vaniljan siemenet ja paloiteltu suklaa kattilaan. Lämmitä seosta liedellä niin, että suklaa sulaa maidon ja kerman joukkoon.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää ne lämpimän maito-kerma-suklaa-seoksen joukkoon. Sekoita hyvin. Mausta vielä sokerilla ja vaniljasokerilla (nämä ei ole pakollisia, maista ensin). Anna seoksen hieman jäähtyä ja kaada se tarjoiluastioihin. Laita jääkaappiin hyytymään.

Valkoinen kerros valmiina

Laita punaiseen kerrokseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja anna liota vähintään 5 min. Sulata mansikat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Mansikat voi olla soseuttaessa vähän jäisiä. Kuumenna pieni tilkka vettä, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne veteen. Lisää liivatteet mansikkasoseen sekaan ja sekoita hyvin. Kaada mansikkaseosta varovasti tarjoiluastioihin jähmettyneen kermaseoksen päälle. Laita uudestaan jääkaappiin jähmettymään. Tarjoile, kun punainen kerroskin on hyytyny.

Punainen kerros valkoisen päälle

Tästä tuli mun mielestä hyvää, ja kyllä se näytti maistuvan seuralaisillenikin. Ja viinilaseissa nää näyttääkin tosi hienoilta! Valkoinen kerros on aika makea, mutta mansikkakerros tuo kokonaisuuteen kivan raikkauden. Jos tykkää tosi tosi makeasta, niin mansikkakerrokseenkin kannattaa lisätä sokeria.

Itsenäisyyspäivän pannacotta syntyi Pullahiiren pannacotta ohjeen mukaan. En tosin lähtenyt askartelemaan pannacottaa lasiin, vaan käytin tuolloin jälkiruokamaljoja ja lopputulos näytti joulukuussa tältä:

Itsenäisyyspäivän pannacotta

Liköörin sijaan tein tuolloin sinisen kerroksen mustikkakiisselistä. Väri ei ihan sininen ollut, eikä makukaan paras mahdollinen. Mustikkakiisseli oli loppujen lopuksi aika mautonta ja mietin tuolloin, että olisi pitänyt käyttää ihan oikeita mustikoita.

Sydämet koristeena

Pannacotan päälle tein vielä sydämet. Eli laitoin ohuen kerroksen mustikka-liivate-seosta lautaselle jähmettymään. Tästä sitten sai kivasti piparimuotilla otettua kuvioita. Nämä oli kyllä tosi kauniita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti