tiistai 12. toukokuuta 2015

Kisaamista kilometreistä

Oletko jo kuullut Kilometrikisasta? Kyseessä on leikkimielinen kisa yrityksille, työyhteisöille, seuroille tai vaikka kaveriporukalle, ja sen tarkoituksena on innostaa ihmisiä työmatka- ja arkipyöräilyyn. Kisa on avoin kaikille, eikä osallistuminen maksa mitään! 

www.kilometrikisa.fi

Ja kaiken lisäksi kilpailusta voi voittaa palkintoja! Joka kuukausi arvotaan pyöräilyaiheisia palkintoja kaikkien osallistujien kesken. Pääpalkintona arvotaan kuukausittain Jopo! Toki myös kisassa eniten kilometrejä per osallistuja kerännyt joukkue palkitaan, mutta tuossa kisassa on melko mahdotonta pärjätä, sillä mukana on myös ns. kilpapyöräilijöitä, joilla kertyy kilometrejä ihan silmissä. Meillä on työporukalla nyt jo ainakin kolmatta vuotta peräkkäin joukkue kisassa mukana ja tottakai kilpailuvietin omaavana ihmisenä olen siellä mukana keräämässä kilometrejä! Ei olla ikinä sijoituttu edes sadan parhaan joukkoon, mutta tärkeintä ei olekaan voitto, vaan yhdessä tekeminen, hyvinvoinnin lisäätyminen sekä toistensa sparraaminen.

Pyöräily on ollut minulle luontainen liikkumismuoto ihan pienestä pitäen ja työmatkoja on tullut pyöräiltyä kesäisin aina kun vaan mahdollista. Kisan myötä ajokilometrit ovat kyllä lisääntyneet: töistä tulee ajettua kotiin pienten mutkien kautta jotta saa kilometrejä kasaan vähän enemmän ja kauppareissujakin tulee nykyisin tehtyä pyörällä.

Tällä mä kruisailen

Itselleni pyöräily on melkein kuin terapiaa. Aamulla töihin pyöräillessä saa itsensä mukavasti hereille ja kotiin päin tullessa ehtii irtautumaan hyvin työasioista. Fillaroidessa mieli virkistyy ja kuntokin kohoaa! Ja mikäs on pyöräillessä, kun täällä maalla voi ihastella hienoja maisemia ja työmatkan varrellakin vaikkapa lehmiä :)

Lehmiä työmatkan varrelta

Pyöräilystä on tullut meille The Juttu ja yhteinen harrastus. Ja ei, ei olla mitään kilpapyöräilijöitä, vaan tykätään ajella pienillä teillä ja tutustua uusiin paikkoihin. Meille on muodostunut jo perinne, että käydään kesäisin jossain päin Suomea pyöräilemässä, ja tänä kesänäkin on tarkoitus lähteä taas johonkin uuteen paikkaan (kirjoittelen kesälomasuunnitelmista pian lisää). Häämatkalla Balillakin (josta voit lukea lisää TÄÄLTÄ) vuokrattiin pyörät, koska se oli meillä häissäkin kantavana teemana....

Pyöräilyä Balilla

...sillä häissäkin pyöräiltiin :) Kirkolta juhlapaikalle oli matkaa noin kilometri ja se taittui lennokkaasti pyörien päällä! Ja kilometrit päätyi toki silloinkin Kilometrikisaan mukaan :) Tässä meidän hääpyörien mallia:

Sulhasen pyörä
Morsiammen menopeli

Ja vielä lisämootivaatioksi 10 syytä pyöräillä (by poljin.fi):
  • Pyöräily on hauskaa ja helppoa
  • Pyöräily kohottaa kuntoa
  • Säännöllinen pyöräily edistää fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia
  • Pyöräily vähentää sairastumisriskiä ja lisää elinvuosia
  • Lisää pyöräilyä – vähemmän kasvihuonepäästöjä ja puhtaampi ilma
  • Pyöräily on melutonta
  • Pyöräily on edullista
  • Pyörä on nopein kulkuneuvo lyhyillä (alle 7 km) matkoilla
  • Pyöräilijä on vapaa ja riippumaton aikatauluista ja ruuhkista
  • Polkupyörä on planeetan paras kulkuneuvo!

Kaiva pyörä esiin ja hyppää selkään!

Ja jos kiinnostuit KILOMETRIKISASTA, niin kerää oma joukkue kasaan ja lähtekää mukaan! Kisa alkoi jo vappuna, mutta kilometrejä voi merkitä takautuvasti, eli hyvin ehtii vielä. Ja vaikka kyse onkin kisasta, niin muista, että lopulta kilpailet vain itsesi kanssa. Älä turhaan ressaa, vaan nauti pyöräilystä ja sen tuomasta hyvästä olosta!

4 kommenttia:

  1. Pyöräily on kyllä mukavaa. Käyn ajelemassa tandemilla aina kun vaan saan jonkun pilotoimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, tandemi onkin multa vielä kokeilematta. Ehkä joskus vielä pääsee semmosenkin kyytiin!

      Poista
  2. Mäkin fillaroin usein (lumettomaan aikaan) töihin. Kesälomalla innostutaan tekemään jopa (pienemmät) kauppareissut pyörillä.

    Heh, jotenkin onnistuin lukemaan tosta sulhasen pyörän kyltistä että "renkaat vohkittu" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä avasin pyöräilykauden tänä vuonna jo heti pääsiäisen jälkeen. Paranis vaan nää säät, kun ei sateessa oikein viitti pyöräillä!

      Joskus on pyörästä kyllä pöllittykin rengas, mut ei onneks häissä :)

      Poista