maanantai 18. toukokuuta 2015

Koukuttava tonnikalapiirakka

Viime viikolla värkkäilin pannacottien lisäksi myös tonnikalapiirakkaa. Tässä tosi helppo ja herkullinen ohje, joka on alunperin vuonna 2000 joululahjaksi saamastani Hyvää Ruokahalua! Kotikokin parhaat leivontaohjeet -kirjasta. Tästä on tullut yks mun lemppari ja tässä ohje nyt teillekin - olkaa hyvät :)

Valmis piirakka


TONNIKALAPIIRAKKA
Pohja:
150g voita
2dl vehnäjauhoja
1dl sämpyläjauhoja
(tai muita jauhoja, mitä löytyy)
0,5 tl suolaa
4 rkl vettä

Täyte:
sipuli
2-3 kynttä valkosipulia
2 prk tonnikalaa
(1 prk tonnikalaa riittää,
kahdella saat mehevämmän)

1 tlk tomaattimurskaa
2 rkl vehnäjauhoja
mustapippuria
juustoraastetta


OHJE:
Nypi rasva, jauhot ja suola ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen. Tai jos taputtelit taikinan jo vuokaan, niin ei haittaa :)

Tomaattimurksaa ja tonnikalaa

Pilko sipuli ja kuullota sitä pannulla tonnikalapurkista valutetussa öljyssä. Lisää tonnikala ja kiehauta. Lisää myös tomaattimurska ja murskattu tai pilkottu valkosipuli. Anna hautua puolisen tuntia.
Sekoita vehnäjauhot pieneen tilkkaan vettä ja lisää seos pannulle. Anna muhia vielä noin 10 minuuttia. Mausta lopuksi mustapippurilla (saa laittaa reilusti).

Valmiina uuniin

Taputtele taikina pyöreään piirakkavuokaan. Kaada täyte päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 175 asteisessa uunissa noin 30-45 minuuttia.

Tarjoa esim. salaatin kanssa! Varaudu reiluun menekkiin - tätä on nimittäin pakko ottaa myös lisää :)

Syömään!

P.S. Tämä on tosi näppärä tehdä myös mökillä tms, sillä toimii myös valmiin pakastepohjan kanssa. Tarvitset mukaan pohjan, purkin tomaattimurskaa, purkin tai kaksi tonnikalaa, sipulit, jauhot (jotka kannattaa mitata valmiiksi pussiin mukaan), juustoraastetta (tai juustoa, jota voi leikata/raastaa päälle) sekä mustapippuria. Ja jos ei mökillä ole piirakkavuokaa, niin nappaa sekin kotoa mukaan. Siis tosi simppeli tehdä myös alkeellisemmissa oloissa ja silti tulee maukasta. Kannattaa kokeilla!

2 kommenttia:

  1. Ei vitsi tätä pitää kokeilla! Voi tosin olla, et oon sen verta laiska, että ostan valmiin pohjan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee hyvää myös valmiilla pohjalla :) Ja tää sopii sekä kahvipöytään kuin myös iltapalaksi.

      Poista