torstai 21. toukokuuta 2015

Kesän matkasuunnitelmia

Kaikki varatut reissut on nyt reissattu, joten johan se pitää vähitellen alkaa suunnitella uusia. Kesälomaan on kyllä vielä aikaa, mutta se ei estä tekemästä suunnitelmia lomaa varten :) (myönnän että olen ihan mahoton suunnittelija tämmösissä) Nyt on kasaantunu taas hirveesti kohteita, missä haluisin päästä käymään. Kaikkiin ei varmasti tänä kesänä ehdi, mutta jotain näistä olisi siis suunnitelmissa... (kuvituskuvina reissukuvia aiemmilta kesiltä)

Koli 2011

Punkaharju
Meillä on jo jotakuinkin perinne, että kesälomalla käydään jossain päin Suomea pyöräilemässä. On oltu Ahvenanmaalla, Turun saaristossa ja mm. Kolilla. Tänä kesänä suunnitelmissa olisi Punkaharju. Tykätään matkustella kesällä Suomessa, sillä täälä on tosi paljon upeita paikkoja. Aina ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan! Tuosta Punkaharjusta ei ole juurikaan muuta tietoa kuin että sielä on hienot maisemat, ja sehän riittää :)

Turun saaristo 2013

Aulanko
Toinen paikka, mihin haluisin kesällä päästä, on Aulanko. Käytiin siellä viime kesänä häitten jälkeen ja ihastuttiin paikkaan. Tännekin voisi ottaa pyörän mukaan, niin pääsisi tutkiskelemaan paikkoja vähän laajemmaltikin. Viime kesänä sattui sateinen sää, mutta ei se estänyt meitä ihastelemasta kauniita puistoja ja rakennuksia.

Aulanko 2014


Pietari
Pietarista olen haaveillut jo jonkin aikaa. En ole ikinä käyny Venäjällä, mutta jotenkin se houkuttaa. Kaikki ne komeat rakennukset, kulttuuri, ruoka jne. Sinne pääsisi helposti junalla sekä laivalla, mutta jostain syystä matka on jäänyt useampana kesänä vain ajatuksen asteelle.

Suloiset lehmät Tahkolla 2012

Hanko
Hankoon Helsinkiä pakoon Hankoon... Hangossakaan en ole käynyt, mutta olen kuullut, että se on melkein kuin etelässä kävisi. Merta, aurinkoa ja hienoja maisemia - kelpaisi! :)

Maarianhamina 2010

Cambridge
Ystäväni S lähti viime talvena perheensä kanssa Cambridgeen. En valitettavasti päässyt läksiäisiin, mutta lupasin, että menen tapaamaan heitä Englantiin. Enkä ole unohtanut lupaustani! S me tullaan kyllä - ehkä kesällä tai syksymmällä tai jossain kohtaa. Vähän kävin jo googlailemassa tätäkin kohdetta ja vitsit, miten hienoja puistoja ja linnoja sielä on! Pakkohan tänne on päästä. Ehkä mä käyn jo vähän kurkkimassa lentojen hintoja :)

Ahvenanmaa Kastelholman linna 2010

Heinola
Heinola ei ehkä kuulosta kovinkaan eksoottiselta kohteelta, mutta täältäkin olen nähnyt kauniita kuvia. Ja Harjupaviljonki näyttää ehdottamasti vierailun arvoiselta kohteelta. Tämä olisi sopivasti pyöräilymatkan päässä ja reisuun voisi yhdistää myös Päijänne-risteilyn. Ei ollenkaan pöllömpi ohjelma aurinkoiselle kesäpäivälle.

Koli 2011

Pohjois-Valkeala
Miten se onkin niin hankala saada itsensä reissuun johonkin lähelle?! Pohjois-Valkealasta ja patikoinnista Repoveden kansallispuistossa on puhuttu jo monta vuotta, eikä olla saatu mentyä. Nyt, ensi kesänä toteutamme toivottavasti tämänkin.

Majapaikka Turun saaristossa 2013

Kelvenne
Kelventeen saaren löysin viime kesänä, kun etsiskelin erilaisia retkeilykohteita. Yllättäen viime vuonna jäi kaikki ylimääräiset suunnitelmat toteuttamatta, niin myös Kelventeen reissu. Jospa tänä kesänä ehtisimme risteilemään saareen ja tutustumaan sen polkuihin.

Tahko 2012

Tule jo kesä ja loma!! :)

3 kommenttia:

  1. Ja yhen kohteenhan mä unohdin - Tukholma! Ihastuin Tukholman puistoihin, kun oltiin siellä nyt keväällä (kts tarkemmin postaus Musikaaliristeily Tukholmaan). Pari päivää Tukholmassa pyöräilemässä olis aika mahtavaa!

    VastaaPoista
  2. Vitsi, samoja kuin mulla! Hankoon pitäs meidänkin mennä, ukko ei ole siellä vielä käynyt. Kelvenne on toinen minne haluaisin.

    Sattuneesta syystä voin suositella eksoottista Heinolaa. SIltasaaren Café Kailas ja RantaCasino uusine terasseineen ovat kivoja paikkoja kahvitauolle. Nähtävyyksistä rautatiesillan ylitys kävellen (saa kauniita kuvia kaupungista), vesitorni, Suomen ainoa kahdeksankulmainen kirkko, Suomen suurin poppeli rantapuistossa muutamia mainitakseni.

    Lopuksi; mä haluan myös nähdä noita ihania karvalehmiä livenä! Ne on vaan niin symppiksen näköisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! :) Ja joo, noi karvalehmät on ihania. Niitä oli ainakin pari vuotta sitten Tahkon lasketturinteillä.

      Poista