sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Musikaaliristeily Tukholmaan

Viime viikonloppuna tehtiin joulureissun kokoonpanolla pikapyrähdys - siis risteily - Tukholmaan. Mahtis reissu kaiken kaikkiaan ja tässä jotain kohokohtia viikonlopulta.

Risteilyohjelmassa Saturday Nigh Fever

Tukholman Vanhan kaupungin sijaan (jossa on tullu käytyä jotakuinkin jokaikisen Ruotsin risteilyn yhteydessä) haluttiin nähdä nyt jotain muuta. Etsiskeltiin jotain hyvää brunssipaikkaa ja saatiin parin ystävän kautta LINKKI, josta kohteeksemme valikoitui Kaknästornet. Kyseessä on 155 metriä korkea televisiotorni Tukholman itäpuolella, Östermalmilla. 28. kerroksessa sijaitsee ravintola, josta saa niin brunssia, lounasta kuin illallistakin.

Kaknästornet

Värtanin terminaalista (johon Siljan laivat liikennöi) on matkaa tornille 3 km, joka taittuu mukavasti vaikka kävellen. Meillä oli brunssi varattu klo 11.15, joten saimme heräillä aamulla rauhassa ja köpötellä hissukseen keväisestä Tukholmasta nauttien.

Tukholmassa kevät oli vähän pidemmällä

Pöytävaraus Kaknästornettiin kannattaa tehdä etukäteen, jolloin hissikyydistä huipulle ei tarvitse maksaa erikseen. Varaus onnistuu kätevästi netissä www.kaknastornet.se (englanninkieliset sivutkin löytyy :) ) Ja kannattaa käydä myös ihan huipulla asti - maisemat on sen arvoiset!

Näkymää tornista

Tornista näkee Tukholman yli joka suuntaan

Brunssi on buffet-tyyppinen ja valinnanvaraa on paljon: kaloja, salaatteja, lihoja, leipää... Kaikki oli tosi hyvää!

Leipiä ja kaloja

Erilaisia salaatteja

Ja jälkkäreitä oli myös tarjolla: juustoja, karkkeja, leivoksia, pannukakkuja... Aivan taivaallisia nämäkin! Brunsiin kuuluu ruoat ja juomina kahvi, tee ja vesi. Lisämaksusta saa tuoremehua, skumppaa tai vaikka drinkkejä.

Jälkiruokia

Ihan loistava paikka, jota suosittelen kaikille! Täällä pääsee syömään upeissa maisemissa tosi herkullista ruokaa! Ihan edullisimmasta päästä brunssi ei ole (2 hlö n. 60€), mutta mun mielestä kyllä hintansa arvoinen kokemus.

Yksi syy, miksi juuri näin keväällä lähdimme risteilemään, oli laivalla (Symphony)  pyörivä Saturday Nigh Fever -show. Pääsimme nauttimaan puolentoista tunnin hienosta musikaalista! Esitys ylitti odotukseni moninkertaisesti.


Show oli täynnä vauhtia, iloa ja tarttuvaa musiikkia! Eikä se ollut vain pelkkää tanssia, vaan oikeasti musikaali: eli myös näyttelemistä ja upeita lauluesityksiä. Kokonaisuus oli hieno ja esiintyjät tosi ammattitaitoisia!


Musikaali pyörii Symphonylla 31.5.2015 asti ja samaan aikaan Serenadella menee Fame. Suosittelen kyllä menemään katsomaan esityksiä, jos on laivamatka tuolle ajankohdalle varattu.


Loppuun vielä muutama kommentti laivojen ruuista. Buffethan on se, johon laivalla yleensä mennään syömään - ja niin menimme mekin. Mutta se on joka kerta pienoinen pettymys. Alkuruoat on yleensä hyviä, mutta pääruuat todella mitäänsanomattomia. Näin oli nytkin. Pääruoat eivät houkutelleet yhtään ja ne jäi omalta osaltani kokonaan maistamatta. Jälkkäriosasto saa kyllä pisteet - sielä oli tarjolla pehmistä :D

Mutta pointtina siis se, että kannattaa käydä kokeilemassa myös laivan muita ravintoloita. Symphonyltä löytyy esimerkiksi Sushi & Co.-ravintola, jonka tarjonta oli hyvää! Okei, en ole mikään sushin asiantuntija, mutta kaikki mitä tilattiin upposi kuin kuuma veitsi voihin. Me tykättiin ja vatsa tuli täyteen!

Sushia

Lohi-sushit

Hieno reissu ja vähän alkoi kutkutella jo uusikin matka. Olisi tosi hienoa päästä Tukholmaan kesällä pyörien kanssa. Sielä on niin paljon puistoja ja rantakatuja, joissa voisi ajella. Tahtoo!! :) Katotaan, mihin kaikkialle sitä ehtii, on nimittäin muitakin reissusuunnitelmia jo olemassa. Näistä lisää tuonempana.

Ruottitunnelmissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti