perjantai 2. tammikuuta 2015

Fresitaa uudella tavalla

Halusin tehdä uudeksi vuodeksi Fresitasta jotain uutta. Ei sillä, etteikö juoma olisi tosi hyvää ihan sellaisenaankin :) mutta arvelin, että siitä voisi kehitellä jotain muutakin herkullista. Googlettelemalla löytyi Fresita-juustokakku sekä Joulukuohu-juoma, jotka molemmat maistuivat tosi hyviltä.



FRESITA-JUUSTOKAKKU

Aineet:
10 dominokeksiä
50 g sulatettua voita
250 g (purkki) masacarpone tms tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
200 g soseutettuja mansikoita
2 dl sokeria
1 vaniljatanko
6 liivatelehteä
2-3 dl Fresitaa

Ohje:
Tee pohja: murenna keksit ja lisää sulatettu voi, sekoita hyvin. Painele seos pienen irtopohjavuoan pohjalle tai voit tehdä kakun myös suoraan annosmaljoihin. Laita vuoka/annosmaljat jääkaappiin.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen ja anna liota noin 10 minuuttia. Tee sillä aikaa kakun täyte: vispaa kerma vaahdoksi, sekoita siihen mascarpone-juusto ja 1 dl sokeria. Halkaise vaniljatanko ja lisää tangon sisus seokseen.

Raaputa vaniljatangon sisus esim. veitsen kärjellä

Soseuta mansikat ja jaa mansikkasose puoliksi kahteen astiaan. Lämmitä toinen osa (toisen voit tässä kohtaa laittaa vaikka jääkaappiin, tarvitset sitä vasta myöhemmin). Ota liivatteet likoamasta ja purista niista ylimääräinen vesi pois. Lisää livaatteet lämmitetyn mansikkasoseen joukkoon ja sekoita niin että liivatteet sulaa mansikkasoseeseen. Lisää soseeseen myös 1 dl Fresitaa. Itse saatoin kaataa pikkasen myös ekstraa :)
Lisää mansikka-Fresita-seos aiemmin tekemääsi kerma-juusto-seokseen. Sekoita hyvin ja lisää täyte vuokaan/maljoihin pohjan päälle. Tasoittele pinta ja laita jääkaappiin jähmettymään 40 minuutiksi.

Lisää juustoseos domino-pohjan päälle

Laita toiset 3 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen ja anna liota noin 10 minuuttia. Kuumenna jäljellä oleva mansikkasose. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja laita ne lämpimään mansikkasoseeseen. Lisää myös 1 dl sokeria. Sekoita hyvin, niin että liivatteet ja sokeri sulavat. Lisää 1-2 dl Fresitaa ja sekoita varovasti. Lisää mansikkaseos jähmettyneen juustoseoksen päälle. Laita jääkaappiin ja anna mansikka-Fresita-kiilteen jähmettyä.

Lisää mansikka-Fresita seos jähmettyneen juustoseoksen päälle
Sopii nautittavaksi sekä kahvin/teen, että Fresitan kanssa :)

Kommentit:
Tää oli ihan älyttömän hyvää - raikasta ja mansikkaista! Meni kyllä ihan mun top-listalle ja tätä tehään meillä varmasti jatkossakin. Kakku toimisi varmaan ihan hyvin myös ilman Fresitaa, jolloin se sopisi myös lapsille. Mansikkaa tarttee sitten laittaa vaan pikkasen enemmän. Täytyy testata pelkkä mansikka-versiokin jossain kohtaa.

Valmis nautittavaksi - njam! :)


FRESITA-GLÖGIJUOMA

Yksinkertaista, mutta hyvää!
Aineet:
Fresitaa
Blossa Vinglögiä
Koristeeksi mansikoita

Ohje:
Viilennä sekä Fresita että glögi hyvin. Sekoita juomia suhteessa 1:1, eli esim. 1 dl Fresitaa ja 1 dl glögiä. Sekoita ja koristele halutessasi mansikalla. Nauti. 

Kommentit:
Tästä mulla oli etukäteen pieniä epäilyksiä. Kylmää glögiä? Miten glögi ja Fresita voi muka sopia yhteen?! No, hyvinhän ne sopii ja kyllä se kylmä glögikin tässä menee
! Tästä tulee makea juoma, joka maistuu sekä glögille että kuplivalle Fresitalle. Jännä, mutta hyvä! Kyllä tätäkin pitää tehä uudestaan. Just sopiva joulun tai uuden vuoden juoma.


P.S. En tiedä saisiko alkoholipullojen kuvia nykyisin laittaa edes blogiin (kiitos Suomen alkoholilainsäädännön), mutta kokeillaan. Jos tulee sanomista, niin otetaan poijes :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti