tiistai 6. tammikuuta 2015

Ruka-action

Jouluviikko vietettiin siis Rukalla ja joulutunnelmia kirjoittelinkin jo edellisessä postauksessa. Nyt keskitytään muuhun viikon ohjelmaan, johon mahtui kaikenlaista, myös tulipalopakkasia. Mä en ymmärrä, mikä siinä on, että aina kun me lähetään reissuun, ni kohteen lämpötila laskee noin 20 astetta. Tätä on tapahtunu jo monella reissulla, viimeksi syksyn ruskaretkellä, josta tulikin ensilumen matka, ja nyt taas lämpötila valahti mukavasta viidestä pakkasasteesta yli -20C.


Oltiin ensimmäistä kertaa Rukalla ja täytyy myöntää, että tykästyin paikkaan kovasti. Rukan kylä on kompakti kokonaisuus, mistä löytää lähestulkoon kaikkea: majapaikkoja, ravintoloita, kauppoja ja erilaisia palveluita (mm. lääkärin). Ja kylä on vielä aivan rinteiden vieressä, joten kaakaolla on helppo käydä laskemisen välillä. Myös lasketteluliput saa hankittua kylältä.

Rukan kylää
Kylästä on onnistuttu rakentamaan myös tosi tunnelmallinen. Kauniita rakkennuksia, pieniä sivukujia, eikä  autoja kylän keskustassa ollut juuri ollenkaan. Tunnelmaa loi myös kaikki jouluvalot ja ihan vaan jo lumi, kun etelässä sitä ei ennen joulua vielä oikein ollut.

Rukan kylää

Käytiin kokeilemassa myös Rukan kylän ravintoloita. Classic pizzaa, jossa oli mielettömän hyvät pizzat - suosittelen! Ja harmittelen, että paikkaa ei Lahdessa enää ole. Ja toisena iltana Rukan Kuksaa, jossa syötiin ihan pidemmän kaavan mukaan - kiitos joulupukin, joka toi meille lahjakortin ko. paikkaan. Ja ruoka oli erinomaista! Tarjolla oli poroa, pihviä, kalaa - ja kaikki maistui erinomaiselta. Tänne varmasti seuraavallakin Rukan reissulla.

Kuksa löytyy Rukan kylältä

Majapaikkana meillä oli viikon ajan huoneisto Rukatontusta, jonka sijainti on ihan loistava. Hiihtämään pääsi jotakuinkin suoraan portailta ja laskettelemaan oli matkaa ehkä 150 metriä. Myös Rukatontun palvelut oli käytettävissä: eli aamiaiselle pääsi hotelliin, ravintolasta sai ruokaa jos laiskotti kokkailla ja myös erilaiset saunat oli varattavissa käyttöön. Jos suunnittelet matkaa Rukalle ja majoitus on vielä hakusessa, niin voin lämpimästi suositella Rukatonttua.

Rukatonttu järveltä päin

Luonnollisesti, kun laskettelukeskuksen vieressä majailtiin, niin pitihän se päästä mäkeen. Tosin laskettelu jäi omalta osalta kahteen kertaan, kun noin -25 asteen pakkanen ei loppuviikosta enää houkutellut rinteeseen.

Rukan rinnettä

Rinteet oli hyvässä kunnossa ja vaikka oltiin elettiin vielä aikalailla laskettelukauden alkua, niin niitä oli avoinna jo paljon. Ja jouluviikolla aukesi useampi rinne vielä lisää. Lasketeltavaa siis kyllä riitti. Itse tykkäsin Rukan rinteistä, joista löytyi tarpeeksi valikoimaa myös tällaiselle ei-niin-huippulaskijalle. Sinisistä rinteistäkin löytyi pituutta!

No mä ja kauheee vauhti :)

Parina iltana käytiin myös hiihtämässä. Ensimmäiset hiihdot tälle talvelle, joten aloteltiin helpolla Talvijärven ladulla (joka siis aivan Rukatontun vieressä). Ekan hiihtoreissun jälkeen tuntui, että kroppaan satuu jotakuinkin kaikkialle. Tehokas laji se vaan on! Tulispa tänne eteläänkin kunnon talvi, että pääsis tonne lähi pelloille hiihtelemään!

Näissä maisemissa oli hyvä hiihdellä

Joululahja vei meidät kokeilemaan myös ice-kartingia, eli kartingia jää/lumiradalla. Ja voi että se olikin kivaa! Valitettavasti ajopäivänä oli tosi kylmä ja vaikka laitettiin vaatetta päälle reilusti, niin pieniä paleltumiakin tuolta reissulta jäi muistoksi. Kuvia tästä happeningistä nyt ei valitettavasti ole :( Mutta suosittelen kokeilemaan lajia, jos siihen tulee mahdollisuus. Minäkin, joka en juurikaan tykkää kovasta vauhdista, innostuin tästä ihan valtavasti!

Porokin bongattu

Kuusamon tropiikki jätettiin tällä kertaa väliin - sen sijaan mentiin viimeisenä iltana siskon kanssa uimaan avantoon reilussa kahenkymmenen asteen pakkasessa. Rukatontussa on mahdollista saunoa ja uida avannossa huokeaan hintaan. Sinnepä siis suunta. Kyseessä oli yleinen saunavuoro, mutta ainakin lauantai-iltana satiin saunoa rauhassa ihan kahdestaan.

The avanto

Ja saunasta avantoon! Ei meillä mitään sen kummenpia avantouintiväleineitä ollut ja jalat meinas kieltämättä jäätyä laituriin kiinni :) Mutta sielä me käytiin - x3! Ihan huippua!

Ei tunnu missää

Olotila uinnin jälkeen oli jotakuinkin tämä :D Hullua, mut ihan mahtavaa!

Avannon jälkeiset fiilikset :)

Näissä tunnelmissa viikko vierähti - ja tällainen breikki teki ainakin itselle tosi hyvää! Sitten voikin jo alkaa nostattamaan matkakuumetta seuraavasta reissusta... vien sut etelään vaimo :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti