torstai 1. tammikuuta 2015

Uusi vuosi ja lupauksia



Hyvää Uutta Vuotta 2015!

Meiän vuoden vaihde sujui hyvin rauhallisissa merkeissä. Oltiin kahestaan kotona ja juhlittiin perinteisin menoin: saunottiin, syötiin, ammuttiin raketteja ja valettiin "tinaa". No, vähän myös maisteltiin juomia ja pitihän mun myös leipoa jotain... Fresita-kakku, joka oli ihan älyttömän hyvää! Postaan reseptin ja ohjeen lähipäivinä.

Uuden vuoden menu alkaa olla meillä jo perinne: nakkeja, perunasalaatteja, suolakeksejä, pipareita ja juustoja..On ne vaan joka vuosi yhtä hyviä!

Chilijuusto, pippurijuusti, valkosipulijuusto, yrtti-gouda, sinihomejuusto ja
valkohomejuusto

Paukkuja ollaan ampuiltu joka vuosi ja tänä vuonnakin J kävi ostamassa muutamat raketit, padat ja papatit. Ja mä sain ihan omiakin paukkuja - olikohan tää jotain kettuilua ;)


Mä en tykkää hirveesti mistään kovaäänisistä paukuista, mutta padat on hienoja. Ne sylkee mitä erilaisempia sähikäisiä ja värejä ilmaan. Tässä yks eilinen sähisijä - ei huono! :)


Hienot oli paukut, mutta ei ihan yhtä hyvät mitä meiän häissä kesällä. Tässä pieni kooste hääilotulituksesta, kun näistä paukuista ja raketeista nyt tuli puhetta :)



Vuoden vaihtumisen jälkeen ohjelmassa oli vielä "tinan" valaminen. Tänä vuonna tosin käytettiin tinan sijaan steariinia. Tästä sitten ennustamaan, mitä tämä vuosi tuo tullessaan :D Mulle tuli tästä mieleen lähinnä meduusa :)

Uuden vuoden steariini :)

Uuteen vuoteen liittyy myös lupaukset. Postasinkin eilen jo yhen idean uudenvuodenlupaukseksi. Perinteisestihän lupaukset kariutuu jo muutaman kuukauden jälkeen, mutta kokeillaan auttaisiko se, kun ne kertoo näin julkisesti :) Tässä siis mun lupaukset vuodelle 2015:
  1. Terveellisempi elämä - säännöllistä liikuntaa, terveellisempää ruokaa ja pidempiä unia.
    • Liikunta - vähintään viitenä päivänä viikossa ja vähintään 4 h/vko. Tää on oikeesti vielä tosi vähän, mutta joulukuussa ei oo tullu tehtyä oikein yhtään mitään, joten jostainhan se nyt on alotettava. Ja tää on ihan realistinen tavote, jonka pystyn täyttämään. Enemmänkin voi toki liikkua, jos oikein innostuu :) Suunnitelmia tämän osalta on jo tehty!
    • Ruoka - enemmän proteiinia ja kasviksia, vähemmän hiilareita. Ja herkkuja vain yhtenä päivänä viikossa.
    • Nukkuminen - mun yöunet jää usein viiteen-kuuten tuntiin, joten tässä on petrattavaa. Jos tänä vuona saisi nukuttua seitsemän tuntia yössä, niin olis jees!
  2. Opettelen tai kokeilen jotain uutta - mä tartten elämääni aina jotain uusia tavotteita, joten kyllähän se tänä vuonnakin pitää opetella jotain uutta. Suunnitelmissa nyt ensimmäisenä karjalanpiirakoiden ja ruisleivän leipominen. Vaikka muuten aika paljon puuhailenkin keittiössä, niin tämmöset perinteiset jutut on jääny opettelematta.
  3. Olen siistimpi - pidän tavarani paremmassa järjestyksessä ja yritän siivoilla vähän useammin. Tän vois alottaa vaikka jo heti tänään! :)
Näillä lupauksilla nyt siis vuoteen 2015! Aiheisiin palataan varmasti blogissakin jossain kohtaa vuotta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti