lauantai 24. tammikuuta 2015

Mutakakkua mikrossa

Yksi uuden vuoden lupauksistani oli, että syön herkkuja vain yhtenä päivänä viikossa. Reilu kolme viikkoa tätä vuotta takana ja toistaiseksi lupaus on pitänyt!

Päätän aina etukäteen, minä päivänä pidän herkkupäiväni seuraavalla viikolla. Jos tiedossa on juhlia, niin pidän herkkupäivän tuolloin, jolloin voin hyvällä omalla tunnolla maistaa tarjolla olevia leivonnaisia. Tämä taktiikka on toiminut hyvin, vaikka houkutuksiakin on toki ollut. Kun kertoo avoimesti, miksi ei voi ottaa tarjottua pullaa/kakkua/keksejä, niin tilanteista on selvinnyt hyvin ilman sen kummempia painostuksia.



Tänään oli mun herkkupäivä ja teki mieli kokeilla leipoa jotain uutta. Kokeiluun valikoitu helppo ja nopea mutakakku, joka syntyy mikrossa! Ohje löytyy helposti googlettelemalla - itse käytin pohjana Peltotien päässä -blogista löytyvää reseptiä.



AINEKSET (kahteen mukiin):

4 rkl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
5 rkl maitoa
1 rkl sulatettua voita
1 muna
1/4 tl suolaa
1/4 tl leivinjauhetta



OHJE:
Mittaa kaikki aineet kuppiin ja sekoita hyvin.



Kaada taikina mukeihin. HUOM! Laita taikinaa vain puoleenväliin asti, sillä kakku kohoaa mikrossa!


Kypsennä mikrossa vajaa minuutti (aika riippuu mikron tehosta sekä siitä, kuinka mutaisesta kakusta pidät).



Laita päälle jäätelöä ja nauti!


Tämä on tosiaankin herkku, joka valmistuu nopeasti. Kakku ei ole mitenkään mahdottoman makea ja itse olisin tykännyt hieman mutaisemmasta versiosta (eli olisi pitänyt "paistaa" sitä pikkasen vähemmän aikaa). Toimii jäätelön kanssa ihan hyvin, mutta ei tätä ehkä uudelleen tartte tehä. Itse tykkäsin enemmän taikinasta kuin itse kakusta :D Parempaa mutakakkua tulee uunissa, mutta jos nopeasti tarttee saada jotain tarjottavaa, niin siihen tämä toimii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti