tiistai 13. tammikuuta 2015

Hohdokasta golfia ja kuumia lähteitä

Arki iski päälle viime viikolla sitten oikein totaalisesti, eikä blogia ole ehtinyt juuri kirjottelemaan. Nyt kaivelin arkistosta kesken jääneen postauksen, jonka sain pienelle viilailulla valmiiksi. Tuoreempaakin tarinaa tulee, kunhan inspiraatio iskee ja aikaa liikenee :) Tässä tunnelmia marraskuiselta Vantaan vierailulta.

Kun kerran pk-seudulle menee, niin kyllähän sielä pitää sitten viipyä vähän pidempää :) Jäin siis Roxeten keikan jälkeen siskoni luo ja viikonloppu vierähti oikein mukavasti hyvässä seurassa. Olimme järjestäneet R&M:lle pienen yllätyksen ja pääsimme siinä samalla itsekin pitämään hauskaa. Kävimme pelaamassa hohto-minigolfia ja tutustumassa Flamingon kylpylään.

Kuvat ei oo nyt parhaita mahollisia - aina ei voi onnistua

Minigolf sijaitsee myös Flamingossa, eli fyysisesti samassa rakennuksessa kuin kylpylä, eikä kauppakeskus Jumbon puolella, niinkun itse aluksi luulin. Hohtogolf West Coast pitää 15 reikäistä minigolf-rataa, jossa on haastetta ainakin näin ensikertalaiselle hohto-minigolffarille. Muutamalla radalla kävi tuuri ja pallo meni reikään jo parilla lyönnillä, mutta oli myös reikiä joissa pallo upposi vasta kymmenennellä lyönnillä.


Jokaisella radalla on oma teemansa, jonka mukaisesti se on koristeltu ja useammalla radalla myös musiikit oli teeman mukaiset. 11 rataa on kaikille sopivia, mutta neljä radoista on ns. kauhualueella, jota ei suositella pienille lapsille. Kauhualueella on mm. päättömiä vankeja, hämähäkkejä, sotilaita ampumassa jne ja täytyy myöntää, että itsekin säikähdin, kun hämähäkit tippui katosta pääni päälle. Pienten lasten kanssa nämä radat kannattaa tosiaan jättää väliin. Kauhun lisäksi alue on ärsyttävän ahdas - hyvä että mahtui lyömään omalla vuorollaan, kun radat oli niin lähellä seiniä.


Ratoja voi peleta missä tahansa järjestyksessä, paitsi reikä 15, joka tulee pelata viimeisenä, sillä pallo jää lopuksi radan sisään. Lauantai-iltapäivänä porukkaa oli jonkun verran pelaamassa. Hieman jouduimme odottelemaan, että pääsimme seuraavalle radalle, mutta ei kohtuuttomia aikoja. Voin kyllä kuvitella, että esim. pikkujouluaikaan täällä on ruuhkaa!

Juomaakin voi ostaa golf-kierrokselle mukaan. Paikassa on anniskeluoikeudet ja perjantaisin ja lauantaisin klo 20 jälkeen ikäraja on K-18.

Minigolfia olen käynyt pelaamassa joskus Launeen perhepuistossa, mutta hohto-minigolf oli aivan uusi kokemus. Efektit, musiikit ja valot toivat pelaamiseen oman lisänsä, mutta itse peli on toki sama, vaikka puitteet vaihtuisivaatkin. Hauskaa se oli ja haastettakin löytyi!


Golffailun jälkeen päivä jatkui Flamingon kylpylässä, joka koostuu vesipuistosta ja vain aikuisille tarkoitetusta spasta. Vesipuiston puolelta löytyy erilaisia altaita kuplilla ja ilman sekä useampia vesiliukumäkiä niin perheen pienemmille kuin vähän isommillekin. Span puolella on erilaisia sanoja sekä mineraali- ja lämminvesialtaat. Olin tutustunut paikkaan etukäteen nettisivujen kautta ja se vaikutti tosi hienolta. Livenä kylpylä oli kokonaisuudessaan ehkä kuitenkin pieni pettymys.

Kuvan lähde: http://flamingospa.fi/mediapankki/

Vesipuiston puoli oli hauska, etenkin vesiliukumäet viihdytti neljää aikuistakin. Mäkiä oli aikuisille useampia: renkaan päällä laskettava Magic Maya, vauhdikas villivirta ja pomppuisa Inkaputous. Lapsille löytyy sitten toki omat vesisiliukumäkensä. Altaita löytyy myös niin aikuisille kuin lapsille - näissä nyt ei kuitenkaan ollut mitään mahdottoman ihmeellistä. Vesileluja oli kyllä paljon, enemmän kuin kylpylöissä yleensä, ja mekin innostuimme hetkeksi leikkimään krokotiilin kanssa.

Kuvan lähde: http://flamingospa.fi/mediapankki/

Aikuisille tarkoitettu spa-puolelta odotin jotain enemmän. Siellä on kaksi allasta: mineraalivesiallas ja lämminvesiallas. Mineraalivesialtaassa vesi on suolaista ja veden alla kuuluu musiikkia - ihan mukava siellä oli kellua, kuten myös lämminvesialtaassa, mutta odotin jotain vähän erikoisempaa. Puitteet span puolella on toki hienot, mutta altaissa ei ole oikeastaan mitään ihmeellistä.

Saunoja span puolella oli myös useita, mutta ainoa jossa oikeasti viitsi olla pidempään oli suomisauna. Muissa saunoissa lämpöä ei ollut juuri nimeksikään.

Kannattaa Flamingo käydä kokeilemassa - ja mikäli mahdollista valita sellainen päivä, jolloin sielä ei olisi hirveästi ruuhkaa. Meille sattui melko ruuhkainen päivä ja altaisiin joutui vähän jopa jonottelemaan. Itselleni Flamingosta jäi ihan ok fiilikset, mutta ei mitään poltetta, että uudestaankin pitäisi päästä.

Kuvan lähde: http://flamingospa.fi/mediapankki/

Kaiken kaikkiaan meillä oli kuitenkin kiva päivä! Minigolffaamaan pitää kyllä päästä uudestaankin - ei välttämättä kuitenkaan hohdon kanssa :) Kesällä siis Launeelle puttailemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti